Långtur till Högvreten

Eller hur mycket långtur det blev vet jag inte egentligen, men eftersom vi bara skrittar blev det det. Vi red över vägen via Gudbyrondellen, genom skogen till Ekebyvägen och sen in och runt Högvretens slinga och samma väg hem. Allt gick väldigt bra och lugnt tills sista biten av slingan. Då blir vi en Shire som tömkördes en bit efter oss (vad är det med alla Shires i Väsby helt plöstligt? haha!) och Filo blev väldigt stressad av det, tyvärr skulle den samma väg som vi hemåt men den följde inte med när vi svängde in förbi Revent och då slappnade han av mer. Det gick OK genom skogen men sen tyckte han att han hörde nåt igen och hoppade till framåt och sen fick jag hålla honom superkort och halter och halvhalter gorde extremt lite förrän vi kommit över Gudbyrondellen igen. Tänkte att han kanske blev trött i ryggen och reagerade för det men sen så fort vi kom in på stigen bakom prästgården slappnade han av betydligt mer och var bara normalt pigg hem, men lugn. Så jag tror det bara var nåt i huvudet.
 
När vi ridit förbi Kvarngården hade jag suttit i barbackapadden i dryga 150 minuter och var svintrött så jag hoppade av och ledde sista kvarten hem, vi var väl ute dryga 2,5h timmar totalt. Vår längsta tur nånsin! Filo verkade lite småtrött efteråt men inte särskilt mycket, helt ärligt :) Han fick en liten dusch och dubbel dos Primero + salt & elektrolyter för säkerhets skull (de slickar bra på saltstenen men ja). Red med schabrak under barbackapadden och den satt bättre när remmarna gick genom hålen i schabraken helt klart. Idag ska vi tömköra så han får röra sig lite mer fritt, och på lördag ska vi storstäda stallet så då får han mest troligt vila tror jag, sen får vi se om vi behöver städa vidare på söndag eller om vi gör nåt då. Blir nog dressyr i så fall, tror jag.
 
För fyra år sedan var Honey (Bird Twitter) utlånad på foder och jag red istället Honey (Boney), jag måste ha trimmat på Högvretenslingan hundra gånger, ridit ut och galopperat på stigen längs med Ekebyvägen och ibland ridit upp vid skogen och undrat var tusan den där rondellen ligger (för jag hade noll koll på den delen av Väsby då) och sen ridit förbi Spiltan och förbi Smedby hem. Det var så himla märkligt och roligt att minnas när jag red den med Filo, en väg jag kan och känner fastän jag inte ridit den på fyra år, och nu rider den med min egen häst. Ser verkligen fram emot att kunna rida och trimma där, det är som sagt en bit men den dan jag kan trava eller kanske till och med galoppera är den så bra. Så himla kul. Men nästa gång jag rider dit oavsett blir det sadel, helt klart ;) 
 
Längs med Norrviken. OBS grässtrået i hans mun ^^
 
 
Längs med Ekebyvägen.
 
 
Upp mot Högvretenslingan
 
 
Högvretenslingan
 
 
Såg klart både Lucifer och Doctor Who igår kväll alltså MY GOD. Bill! Lucifers vingar! Aaah. Har även bara ett avsnitt kvar av Walking Dead nu och har tidigare i veckan sett klart Glow & Luke Cage. Måste även se klart Handmaid's Tale så jag kan stänga av HBO. Sen är det sjukt nog Sense8 och Orange is the New Black som jag har kvar avsnitt av, och sen kommer vanliga klumpen där jag är 20-40 avsnitt efter (AHS, Arrow, Legends of Tomorrow, iZombie, Orphan Black, Supergirl, the 100 & the Flash). De tror jag inte att jag ger mig på denna semester men det vore ju bra om jag såg ikapp mig på de andra så kanske jag iallafall kan börja peta på dom innan allt drar igång igen i höst. Det är ju lite tråkigt att bli spoilad om saker måste jag säga. Vissa saker betyder ingenting för mig men det förtar, jag älskar att bli överraskad och jag är sällan en sån som "saw it coming". Oh well! Tiden är som den är. 
 
Sovit länge idag, nu ska jag göra nån slags lunch till frukost. Försöker komma på vad jag ska hitta på för dagen, är rätt trött i kroppen själv och behöver inte ha bråtom ut direkt så jag får se vart dan tar mig helt enkelt.