Bett & stor i storleken

Jag är väldigt nöjd med hur Filo vart på det tredelade bettet med parerstänger jag ridit honom på. Just nu har jag gått tillbaka till det raka travbettet jag lånade av Kerstin i början, då det är i rätt storlek (12,5). Jag upplevde honom lite stum på det men red bara på det då han hade lamellrandsrötan så det ska bli intressant att se hur han är på det nu. Red på det igår men vi skrittade mest på lång tygel förutom när han blev för het och då lägger han sig mot allt oavsett.
 
Var lite uppgiven då jag tycker det är så svårt att hitta bra bett. Och med det menar jag att de inte har det jag vill ha, jag VET vad jag vill ha men det är svårt att hitta. Allt är smälltjockt och tvådelat eller har munfrihet. Helt sjukt att det ens säljs pessoa för övrigt. Det tredelade med parerstänger jag haft köpte jag på en webshop som inte hade det längre. Jag var inne på Hööks i förrgår men tycker de har SÅ tjocka bett. Jag köpte ett svagt böjt tvådelat bridongbett i 12,5 (som han alltså ska ha) och testade det. Han verkade rätt nöjd med det men det stack bara preics ut ur mungiporna och hade lösa ringar som nästan blev sneda in i munnen så jag vågade inte ha kvar det utan lämnade tillbaka. De har ett med parerstång - tvådelat. Jag vet att inte alla tvådelade ger nötknäppareffekt men tycker det är svårt att veta, så nej. Dessutom var det bredare än det jag hade. Jag skulle gärna testa Kimblewick på honom men de har BARA med "tungfrihet". Hört så mycket om att det bara gör mer skada och förstår inte hur den lilla bullen ska ge nån frihet för en hel tunga. De har ett rakt med det är av deras "dyra" märke (såklart) så jag avvaktar Ullaredsresan och håller en tumme att de har ett där. 
 
Blev lite ställd av det där med ringarna på 12,5-bettet. På Kerstins raka travbett som är 12,5 ser det inte lika ut liksom. Kanske skulle funkat med bettskivor? Jag köpte men det kändes ändå så pyttigt alltså. Eller kanske 13,5 och Acavallo-bettskivor, de ska väl göra bettet "mindre"? Klurigt det där. Och av nån anledning är fullcheeck-bett tydligen superovanliga i webshoppar. Jag vet en engelsk sida där man kan skräddarsy bett i regnbågsfärger (!) men de kostar typ 70-80 pund styck..Hmm ja. Nej. Inte idag. Ska också beställa ett Peewee. Men inte idag, det kostar också några hundralappar och jag har ju ett nödbett i Kerstins. 
 
Men! När jag bytte bett såg jag att märket (Ikonic) stod på bettet, och hittade ett likadant på Ale ridsport! Woohoo! Det är 14mm istället för minst 18 på Hööks. Så nu är det beställt, gud vad skönt! Skulle ändå vilja ha ett andra bett, gärna rakt, att varva med (tillsammans med hackamoret) men det funkar såhär just nu känner jag, jag kan ju ha Kerstins just nu, det är ändå inget hon behöver. Så det känns bra! Jakten efter hackamore i bättre storlek fortsätter, jag börjar ge upp om att hitta nåt begagnat så jag får nog köpa nytt tyvärr. Ska ta och mäta lite nån dag så jag bättre vet vilken längd jag vill ha, men det känns hopplöst att hitta en curb så jag håller på kika på om jag kan göra om den jag har på nåt sätt, annars får jag börja leta på amerikanska webshoppar antar jag.
 
Detta var inte ett problem jag trodde jag skulle ha :) Hon som sålde mig sadeln frågade mig vad han var för korsning, hahaha! Jag bara nej, han är bara kallblodstravare. Ja han är rolig min filur. Grov som attan och man utan dess like, men ändå rätt smäcker över ryggen. Och olika storlekar på ben & hovar. Lille Bulan. Läste i nåt forum om nån som hade samma problem och hen hade mätt alla mått och hade sen med sig måttband när hen köpte saker. Känns som vettigaste ändå. Nån kanske har noterat att jag rider helt utan pannband just nu och det är för att de helt enkelt är för små! Dock så har jag en lösning på G! Har ett pannband som jag tycker passar, det sitter på hackamoret men i övrigt rider jag utan. Det går ju lika bra det och han har ju så jäkla mycket pannlugg i vilket fall, men den går ju att fläta och det är ju finare med. Men det blir helt klart inte det lättaste att hitta nya pannband - alternativt så får jag köpa största som finns och fortsätta göra som jag gör nu - ska berätta mer sen när det är klart men det kommer bli kanon tror jag! :)