Ryggningstjafs, sadlar & träning

Lite off helg. Hade en extremt seg fredag, åkte och tränade efter jobbet och skulle på klass men tog fel pendel (det var en sån dag..) så det blev styrketräning på annat SATS istället. Det gick rätt bra så det var skönt! Skrittade sen ut med Filo (vet inte varför jag skriver så, jag skrittar ju bara, haha) till Fornbodas rakbana och tillbaka, gick lugnt ut och okej hem, inte perfekt men jag var lagomt nöjd.
 
Igår red jag slingan och det kom en travare på rakbanan direkt och då blev han lite upptaggad, kom ner lite sen men inte helt. Vi körde tre upp + två ner i stora backen, sen red vi till vägen som går längs Täbyvägen. Han blev mer och mer taggad och ville till slut springa. Tror inte det var mer än ny väg-stress, men ja det gick sådär. Ändå OK när vi vände vid gula huset. Sen när vi kom upp på travbanan bad jag honom rygga och så blev han så JÄVLA förbannad och började snurra runt och ha sig, en gång drog han nästan men trots att jag red i hack lyckades jag bryta med en snurr. Till slut backade han nåt steg. Red till backen igen och körde tre ner + tre upp och sen red vi hem. Gick ändå helt OK för att han vart så uppjagad, inte bra såklart men inte helkatastrof. Dock var jag inte nöjd med hans utbrott om ryggningen och bad om en till och samma resultat, dock så är det svårare på hemvägen pga bilar osv. Till slut hoppade jag av och backade honom till fots. Sen gick han jättebra hem faktiskt. Och även om jag fortfarande måste ha en bättre storlek på nosbandet och helst vill ha en kedjecurb under så satt PS-skänklarna mycket bra och höll sig undan mer från mungiporna än vanliga modellen. Kan hända att den sitter bättre med bättre grundstorlek på hacket men jag tror han kanske är lite för kort mellan kindben och mungipa för de skänklarna. Vi får se!
 
Vill ha det liiite längre bak.
 
Jag är ju jag så jag undrar om det är nåt kroppsligt som jag missar (ang ryggningen), men det kan ju också vara nåt mentalt. Det är ju en undergiven handling att backa så det kan väl vara det. Det tog ju ett bra tag innan det verkligen satt från marken (och vi jobbar fortfarande med det även om det verkligen lossnat nu) och detta är tredje gången nånsin från sadeln så jag är inte superfäst vid det. Jag tycker dock att det är lite lustigt att han var så duktig på Trabträningen men inte vill hemma (vilket också gör att det känns mer mentalt än kroppsligt). Ska testa på ridbanan nästa gång för att se om det är nån skillnad. Han var som sagt också väldigt uppstissad från ny väg idag så kan ju vart det med som spelade in. Inte hört mer från ET så jag gissar att hennes ston inte fölat än.
 
Idag ska en tjej som hade sadlar till salu komma ut så jag får prova. Lagt ut en köpesannons på Hästnet och fått många svar men vill inte hålla på att skicka för det är så liten chans att de passar tänker jag, så jag vill bara köpa lokalt och att jag kan prova först. Hon ska ha med sig ett par stycken, så får vi se. I värsta fall står jag för hennes bensin och i bästa fall köper jag en egen sadel för nån tusenlapp. Blir det inget så chillar jag till efter ET vart ute och bedömt. Ska köpa en Ghostsadel helt säkert men har inte hunnit sätta mig och bestämma färgval än, och hittar jag ingen idag så tänker jag nog ta ut Sadelmagasinet för att prova beganade dressyrsadlar och en Tekna. Men vill som sagt säkert veta muskelläget än innan jag börjar shoppa loss. Kerstin sa igår att hon tyckte han börjar få finare rumpa nu. Jag tycker nästan han tappat, men det kanske han har. Vi skrittar och skrittar och det gör ju så mycket, mer än vad en tror. 
 
Ska nog rida idag också, tror jag. Vi får se. Ska åka ut snartish, ska köpa ett bett på Hööks i 12,5 på vägen och förhoppningsvis träna efter. Köpte galet fina nya träningsbyxor igår, såg dom på Instagram i en SATS-tagg, köpte även ett superfint linne. (Shoppar för mkt denna månad, augh) Var väldigt sugen på en tränings-BH och ett par tunna shorts i samma mönster från Nike men ska kolla om det blir billigare eller inte om Jenn kan köpa dom och skicka till mig (hon jobbar på Nike och har grym personalrabatt, dock ska det ju sen skickas från USA). Blir det inte billigare skiter jag nog i det men hoppas för mönstret var superfint!
 
Såå fina ju! <3 Kunde ej motstå.