Testat annat bett

Egentligen är det same same but different tyvärr - ett tredelat bett med fasta ringar. Och han verkar väldigt nöjd med det, har ridit både med lång och kort tygel, fått hålla honom kort osv. 


Bettet är alltså ett tredelat bett med kopparrulle i mitten & D-ringar. Jag tycker han känns exakt som vanligt på det. Nu hade jag helst hittat en annan typ av bett att variera med men jag rider ju oftast med bett kanske 2 dagar i veckan eftersom jag varvar med hack och tömkör i softpull så jag tänker att det kanske inte är hela världen. Tänker att även om detta också är tredelat så är det ju iaf annan typ av tredelat så nån skillnad borde det ju vara. Skulle fortfarande vilja ha tag i ett rakt Kimblewick men de raka verkar hopplösa att hitta (förutom nya), alla har bara med "tungfrihet". Men jag håller ögonen öppna. 

Kanske jag kan hitta nåt på Enköpingsloppisen nästa månad, även om jag främst ska sälja saker där och inte köpa mer (: Ska stå granne med Honeys ägare L som är snäll och hjälper mig så jag kan ta swish & inte bara cash. Och kanske att Helena står med också, vi får se! Håller tumme att jag ska bli av med några av sommarens felköp & lite gamla saker efter Honey. 


Inte exakt detta bett jag har (mitt är köpt på Gekås) men det ser ut såhär.

Johanna

Kimblewick är världens bästa bett och de med tungfrihet har ju väldigt låg tungfrihet. Har sett några raka på hästnet men de som ligger ute nu är 10.5cm. Annonsera annars efter att du önskar köpa på hästnet eller facebook, kan finnas många som sitter och har ett i sina gömmor.

Svar: tro mig, jag spanar men behöver 12,5 :) vill inte ha tungfrihet.