Sidepullpremiär & lastövning

(null)

Igår hade vi sidepullpremiär igen. Filo har ju börjat vara sig själv igen; lyssnar mer, jag behöver knappt ta i tyglarna längre och när jag gör det tar han stöd i dom. Så jag drog fram sidepullet idag och det gick kanon. 

Sen var han allmänt småspänd men bara på Slingan, och märkbart ännu mindre när vi klev av rundbanan. Vid skvalberget på väg ut kom två cyklister bakifrån och medan han inte blev rädd upptäckte han dom sent så jag tror det var dom som spökade sen för han gick och lyssnade bakåt hela slingan. Som vanligt gick det lätt att bryta genom att rida in i skogen och ta branta lilla backen upp, sen vart han lite taggad ner mot rundbanan (men på lång tygel) och kunde chilla väl på rundbanan. Och all spändhet var till 99% på lång tygel och då är jag OK med lite powerwalk för det bränner ju mer mage. 

Känns väldigt skönt att kunna variera med bettlöst igen! Jag tror även att han skulle gå att tömköra igen nu så det är ju planerat i veckan att vi ska göra. Också skönt att kunna variera med motion utan ridning. Promenad är ju också bra men han blir uttråkad snabbt, vi har ju lite begränsat med till- & frånvägar till stallet. Och eftersom han iallafall första gången blev mer taggad på bett när jag tömkörde är sidepull en förutsättning för att kunna tömköra.

Ikväll blir det vila för honom, jag ska bara titta in och sen åka och styrketräna. Det ska regna hela kvällen så passade bra med vilodag. Är ledig fyra dagar från helgen så jag ska försöka lastträna så mycket det går. Mitt mål är ju att kunna lasta honom själv, jag har under senaste månaderna försökt jobba med att skicka in honom i utrymmen och medvetet använt ordet Varsågod samtidigt. Han förstår många ord och normalt använder jag varsågod när han får beta/får ta maten i krubban, eventuellt vattnas det ut när han får det i två olika situationer men jag hoppas han ska koppla det till nåt positivt så jag kan använda det i transportarbetet sen.

Sen måste vi ut på Maiden Voyage. Hu. Känner mig redan rätt säker med tomt släp men med häst i.. jag tänker att jag kan åka nånstans och komma hem igen, men jag vill också öva på att åka iväg, vara där en stund och sen lasta på & åka hem. Rida i Runsa hade vart perfekt så jag hoppas få till det hyfsat snart eftersom jag ska på Trabtävling 26 maj. Skulle vilja åka iväg på mer innan dess men vet inte riktigt vad det skulle vara. Alla andra jag känner med häst står så långt bort. Sen skulle jag gärna också köpa en kamera innan jag börjar åka men det får nog tyvärr vänta lite.