Novabett

Jag testade tränsa Filo med novabettet en dag, han stod och åt silage just då men verkade ändå OK med det. När jag tog ut det efter att ha kollat längden ville han nyfiket nosa på det, vilket jag tyckte kändes positivt.

Dagen efter red jag med det, hade på nosgrimman för full fokus. Nu var han rätt trött den dan men jag tyckte han var JÄTTEfin på det, har nog aldrig upplevt honom så fin direkt på ett bett förutom tredelade fullcheeken. Jag hade inte jättemånga tillfällen att ta i honom på den ridturen men de gångerna var det helt utan konstigheter.

Red med det igen i lördags & utan nosgrimma. Han höll på flippra med det lite i början men sen gick han bra på det, även när jag behövde korta upp tyglarna en god stund!

Jättekul verkligen! Jag har läst att vissa veterinärer är anti Nova pga friktion då det är ett gummibett. Dock tider jag ju extremt sällan på samma bett länge, det är bara tredelade fullcheeken i perioder, men helst rider jag annars inte med samma bett mer än två gånger i rad. Nu har jag alltså tredelat fullcheek, rakt Kimblewick & novabett som han gillar, samt sidepull, så det känns bra!

(null)