Jobbig vecka

Det har vart en väldigt jobbig vecka i stallet då det kommit fram uppgifter om ett en i grannstallet är och/eller har kriminell historik. Igår uppstod även en extrem oro över en situation då det finns en väldigt stor risk att denna person ska ta in nya hästar från ett annat land till gården. Vilket inte alls är optimalt, för att underdriva, i rådande smittläge i Sverige. Problemet är att vi står på en gård med olika stall och olika personer som driver dom, och därmed även olika syn på saken. Vi ska nu iallafall ha ett  akut möte på lördag men ja, nej. Jag har panik. Och känner mig så maktlös, det är en mardröm att personer kan vara så ignoranta.

Jag tömde stallet på våra viktigaste saker igår, och kommer själv utgå från Filos hage för fix & ridning. Vissa hästägare i Filos hage tycker det är onödigt och tänker gå upp till stallet. En karantän skulle aldrig gå att upprätthålla på vår gård så skulle vi få smitta tror jag det skulle vara svårt att göra nåt oavsett och om Filos hagkompis går upp och blir smittad blir ju han smittad. Men det är liksom det enda jag kan göra och kontrollera själv. Det är ungefär som i somras. Jag kan inte påverka skörden i torka. Men allt kändes bättre när jag köpt mig en lusernsäck som fortfarande ligger oöppnad på stallvinden för vi fick inte minsta problem.

Filo vaccinerades i September och har därför mindre än ett halvår sen senaste vaccinering, men det är ju (som bekant för de som läst på om saken) inte alla varianter av EHV1 som vaccin hjälper mot. Vi har krismöte med alla stall på lördag hursomhelst, så får vi se vad som händer. Även utan Polenhästar är det oro kring denna person.

Meanwhile har Filo stått hela veckan. I måndags tog vi en halvtimmes skrittur då han gått hårt lördag & tömkördes söndag. I tisdags ville han inte och på onsdagen var det regnigt och jag för trött. Och igår tömde jag mina saker och var bara arg. Var in till K, som förstod hur upprörd jag var men det var typ det. Hoppas verkligen vi kan komma ut ikväll, och sen kommer jag ju rida i helgen. 

(null)
(null)

Myskille i måndags