1-31 augusti 2018

Onsdag 1 aug 
Hagvila, allt såg bra ut.
 
Torsdag 2 aug
Red Grönanrundan motsols, travade på bra (5½ minut). Han var pigg men inget hets efter så jättefin! Red i nya Islandsstigbyglarna men var inte superförtjust, hade dock för långa läder.
 
Fredag 3 aug
Borgby/Spiltanrundan motsols med L/Stjärnan. Filo mkt fin & lyssnade jättebra. Svalt och skönt ute på kvällen för en gångs skull! Ny inackordering i stallet, islandshäst som heter Harald & går i en av bakhagarna just nu.
 
Lördag 4 aug
Red slingan & motsols runt rundbanan, trav halva slingan & hela rundbanan. Filo jättefin & lyssnade kanon.Kändes fin efter i benen.
 
(null)
 
 
Söndag 5 aug
Filo & Stjärnan flyttades till tvåan då Kingen tydligen behövde gå i stora hagen.. Red Filo 1,5h; rakbanan, genom skogen till och längs med Täbyvägen & sen längs med Norrortsleden - upp på Frestavägen och sen Grönanvägen hem. Lite PW i skogen pga insekter men annars kanonfin.
 
*
 
Måndag 6 aug - Onsdag 8 aug
Jag i London. Hästarna fick mat & hö av de andra och stod tyvärr i tvåan hela tiden.
 
Torsdag 9 aug
Red rakbanan med aktiv skritt bort och trav hem. Filo hostade dock jättemycket, både innan, under & efter ridpasset. Jättemärkligt. Ingen feber, snor eller dålig i övrigt. Värme/damm? Benet fortsatt fint, de fick flytta tillbaka till stora hagen igen sen.
 
Fredag 10 aug
Red backbanan/rundbanan. Testade trava upp för backbanan men han började hosta så vi avbröt. Travade igen på rundbanan och då hostade inget, men lite efter vi slutat, dock mycket mindre än igår. Fortsatt pigg & glad i övrigt. Testar lägga till lite olja i maten.
 
(null)
 
 
Lördag 11 aug
Red Grönanrundan motsols med L/Stjärnan, några små hostningar, eg inte bättre än igår men inte lika dåligt som i torsdags. Mailade min veterinär. Ny inackordering, Charisma. Hjälpte hennes ägare E att komma i ordning. Hittade läkemalva hemma som jag köpt när han var dålig i magen i vintras, det ska tydligen bara bra för luftvägar med så testar ge det med nu.
 
Söndag 12 aug
Tömkörde Grönanvägen & genom skogen tillbaka, några småhost men betydligt minde än tidigare. Fick svar av min veterinär som inte var så orolig, han tyckte jag skulle vattna höet och återkomma om det inte blev bättre. Filo var SUPERFIN att tömköra, lyssnade hur bra som helst och även jättefin ner för backen i skogen! Riktigt kuldå vi ju knappt tömkört alls i sommar!
 
*
 
Måndag 13 aug
Red Slingan/Fiskartorpsskogen, mycket mindre host idag! Det lilla som kom kom efter något mer ansträngning (när han powerwalkade/efter stora backen/när han var snabb i nedförsbacken i skogén osv). Och det kändes liksom.. mindre host. Känns absolut bättre. Hostade 2 ggr i boxen inne också så jag ska vattna i boxen innan jag tar in honom, vattnade även silaget idag. Lyfte isär undre delen av silaget och det var precis i tid, var lite varmt men inte dåligt. Skönt!
 
Tisdag 14 aug
Tömkörde Grönanrundan, gick jättebra! Han hostade 3 ggr, endast vid större ansträngning (backe osv) men kändes som att det var mindre "kikhoste"hosta. Skönt! Lite jurig innan men jättefin ute!
 
Onsdag 15 aug
1,5 år med Filo idag! <3 Han var inne när jag kom & var mkt glad & fin. Red Birgittaleden medsols via skogen, han hostade en gång utan anstränging mitt på fältet, och sen två ggr i skogsbacken så han jagade upp sig lite men inget mer sen! I övrigt jättefin!
 
(null)
 
 
Torsdag 16 aug
Tröttis inne idag. När han vaknat red vi Grönanvägen > vita villan > längs med elledningen. Sen skulle vi fortsätta gebom skogen men den delen var helt avspärrad av en hästhage! Haha, jaha? Så det blev Grönanvägen tillbaka igen. Filo jättefin i övrigt, red i sidepullet!
 
Fredag 17 aug
Filos fd ägare Dag kom och hälsade på, superkul! Filo fick mycket morötter och Dag tyckte han var fin.
 
Lördag 18 aug
Red Borgby/Spiltan medsols med L/Stjärnan. Inget host alls & Filo på finfint humör.
 
Söndag 19 aug
Red Grönanrundan medsols med J/Compiz. Jättefin runda, Filo harklade sig lite när vi red ut men inget host.
 
 
 
*
 
Måndag 20 aug
Jag var supertrött efter första jobbdagen, Filo fick välja ridvägar idag och det blev Grönanrundan motsols via Emmylund. Inget host trots lite trav upp mot Skvalberget. Jättefin kille & superglad ute, jättemysig i stallet.
 
Tisdag 21 aug
Tömkörde upp från stora lösdriften & genom skogen tillbaka till Grönanvägen & hem. Filo lyssnade superbra på rösten och behövde mest bara stöd i nedförbackarna, bara ibland som jag behövde faktiskt bromsa honom. Inget host. Vatnnade inte höet idag men vi har ny bal sen igår och det kändes som att det var det av det lite blötare så kändes inte som att det behövdes. Lite korrigering när jag ledde ut vilket han blev lite irriterad över men inte sur, han stannade kvar och sa hejdå när jag släppt honom.
 
Onsdag 22 aug
Red Birgittarundan med C/Brutus! Superkul, så länge sen. Vi travade sista rakan mot stora backen + på rundbanan, inget host. C som inte sett honom på några månader tyckte han travade bättre nu! :)
 
Torsdag 23 aug
Jag hade jobbfest så kom bara sent & höade = hagvila. Filo glad.
 
Fredag 24 aug
Red slingan/rundbanan, 3 minuter trav. Inget host alls & han kändes superfin! Han blev bitvis spänd (skymning, djur ute), men kunde komma tillbaka varje gång. Superskönt! Jättenöjd med honom idag.
 
Lördag 25 aug
Red lektion för Susanne Widner i Lennartsnäs, superkul & lagom nivå. Vi red volter över solfjädersbommar, var nog så svårt! Lastade på inte ens en minut hemma men tjurig att lasta hem. Med hjälp & lina gick han på till slut.

(null)
(null)

 
Söndag 26 aug
Kom vi 15 och det var fortfarande jakt (note to self: de är klara vid ca 17 när de börjar 10:30), hade tur och J/Compiz skulle också ut ungefär samma tid. Vi hann iväg en stund innan första etappen så vi hörde bara några skott på håll. Filo höjde huvudet och lyssnade lite men inte mer än så och lite parabolöron efter. Lovande! Och efter en stund släppte han det helt! Vi red Norrortsledenrundan, vi har inte ridit den på ett tag och Filo blev supertaggad. Kändes inte riktigt som spändhetshets, snarare pigg alt träningsvärk från igår så att han tog i lite extra.Jag hade barbackapadden så vi travade bara upp för långa backen vid vita villan. Fin genom skogen till stora,lösdriften + hem sen. Compiz var superseg idag så kanske var lite missvisande också, normalt sett håller de rätt lika steg.
 
*
 
Måndag 27 aug
Hovis & vaccinering, Torbjörn tog in insidorna av framhovarna något & filade även bort de foderränder Filo haft. Jag tror de är runt ett halvår gamla så de kommer säkert från det där blötare silaget som han reagerade lite mer på. I övrigt har han ju inte fått nån ny mat mer än att jag gav Vital (kli) under samma period. Men svårt att säga vad som var vad. Dock fick de ju MYCKET hö i vintras och motionen var so/so så kan ju ha vart bara proteinöverskott med? Fixade även tag i "bommar" = hämtade fyra stockar i skogen, och slog brännässlor framför silagebalarna.


 
Tisdag 28 aug
Hagvila maa vaccinationen
 
Onsdag 29 aug
Skulle eg inte ut idag då jag hade styrelsemöte med Ridtravarförbundet men fick sms om att han var svullen i ögat så åkte ut för att kolla själv. Bara insektsbettsvullen så inte mkt att göra mer än flughuva på.

(null)

 
Torsdag 30 aug
Svullen idag med, trött i ögat. Ordentligt med kladd rinner ut. Gick en promenad och han var pigg & framåt iallafall, ser fint ut i ögat i övrigt, men han vill inte skölja ur så det känns nog, vad det än är. Sköljde med koksalt unna promenaden och sen igen med ögonskölj efter. Han fick tokspel på vägen hem, oklart varför med tror på kombo uttråkad/ser sämre/nån maskin som lät på andra sidan viken.
 
Fredag 31 aug
Rinnig i ögonen men han hade dom mycket mer öppna idag. Ville fortfarande inte skölja dom så mycket men känns som att det är på rätt väg. Kändes helt normalt i ridningen, red backbanan upp i trav + trav på rundbanan.