Godnatt Kingen

Ääh December har verkligen bara flutit ut i ingenting! Kom hem 26:e och red på stigarna på halvön, superfina & mysigt även om det var kort, men Filo ville vara springa och jag hade sidepullet = han drog och då fick jag sitta och dra tillbaka = han arg. Osv. Till slut fick J & Compiz gå först och så var han gå bakom-sur men gick normalt. Får tyvärr pensionera sidepullen tills han är mer normal igen nu.

Vet inte om det är överskottsenergi, vinter, mörker eller en kombo men i mörkret är han spänd och kan därför inte jobbas normalt, och på helgen är han megataggad och vill bara springa. Så mycket att han taktar så det blir inte nog mycket springa.. ska försöka rida på ordentligt nu sista dagarna så han förhoppningsvis är lite trött i kroppen till nyår.

Igår hade jag ärenden på stan och det blev mycket senare än tänkt. När jag fixat vatten & hö till våra tittade jag in till Kingen och tyckte han betedde sig konstigt, men efter en stund såg det bättre ut så jag gick in till Kerstin men fick ändå en dålig känsla så jag gick ut igen och då låg han ner i snön och såg ut som att han skulle dö och jag kunde inte putta upp honom. Sprang in till Kerstin och sa att det inte var bra och hämtade sen grimman. Han satte på den men klev inte upp förrän jag klappade honom hårt under mulen upprepade gånger. Fick in honom till stallet utan problem och P & K kom och han fick kramplösande & Butta. Sen var han helt slut och han skulle få vila en stund. 

(null)


K skickade hem mig, men jag fick inte tag i henne idag. Messade P som bad mig ringa och han hade inte blivit bättre. De hade fått ut veterinär dom trodde det var tarmvred och han togs bort för att han var för dålig. Stackars, stackars K. Kingen skulle fyllt 28 år nästa år och hon har haft honom sen han var 3, han var hennes "husband". Det var hans tid,  så jag är mer ledsen för K än för honom faktiskt. 

Det har vart så mycket i år. Har så många vänner som fått ta bort djur i år. Usch. Det värsta. Absolut värsta. Jag har börjat säga till Filo varje dag att jag älskar honom. Varje dag. Oavsett om han är fin, jobbig, glad eller sur. Jag tror ändå det gör nåt, även om han inte förstår innebörden. Nåt gör det för honom. Och allt gör det för mig. Skulle nåt hända har det inte vart så att jag kallat honom skithäst i affekt det sista jag gjorde. 

(null)