Trabtävling och om att klara sig själv som hästägare

Äntligen ledigt och livet känns bra! Vaknade väldigt tidigt och hade tydligen sovit igenom mitt mobillarm som jag glömt stänga av, men det väckte mig inte och det är alltid en varningsklocka, så skönt att ledighetsveckorna har startat! Jag känner att det bara blir förvirrat när jag ska förklara men från och med denna vecka + 10 kommande veckorna jobbar jag 5 dagar enbart 4 veckor, och en av dom är att jag har en extern utbildning så då är det ändå inte vanlig arbetsdag. När jag igen börjar med vanliga 5 dagars veckor utan större avbrott är det 11 juni = sommar! <3 Vi fick semestrerna helt beviljade i förrgår, jag har tagit tre veckor. v31-33 dvs 30 juli till 18 augusti. Tror det blir kanon. Ijfol hade jag två sista i juli och det kändes som att jag fick gå och jobba med så mycket sommar kvar, har hellre liite senare.. men inte för sent! Balansgång.. :)
 
Roliga vårplaner är att jag anmält mig & Filo till min förenings Trabtävling 26 maj! Det är så himla skönt att veta att jag har en transport nu så jag inte måste vara beroende av andra för sånt! Nackdelen var att det alltid innebar att jag fick med en groom :) men jag klarar mig nog själv också. Slängt ut frågan men ingen verkar intresserad nu (förutom ett kanske) och då är nog läget samma sen. Men jag tänker att det klarar jag nog själv! Det är två månader kvar och nu börjar det smälta ordentligt, så det finns tid både att lastträna & övningsköra med och utan häst! Jag hoppas verkligen han gillar transporten.. men det märker jag ju. Nu är det ju inte så lång tid kvar innan jag måste byta till sommardäck (pga dubb) så jag tänker att vi kickar igång det sen. 
 
Han är inte svårlastad men jag vet inte om jag kan lasta honom själv. På plats finns det ju folk som kan hjälpa men när jag ska åka på morgonen kan det ju vara värre. Vi får öva mycket nu innan och sen blir det som det blir! I övrigt känner mig ändå OK med att köra själv och vara på tävling själv, efter senast när han stod JÄTTEfint själv i transporten. Väl på transporten står han väldigt bra och även i transporten på plats. Däremot hade det ju vart kul om nån kunde filma och ha ett par extra händer, men det får jag klara. Jag klarar ju det mesta så detta ska väl också gå!
 
Det känns skönt att känna så för jag är annars rätt bra på att underskatta min egen kunskap, jag var ju länge under uppfattningen att jag inte kunde stå nåt annat stall än mitt gamla för där kände jag folk och kunde få hjälp men det går ju alltid att lära känna nya människor och få ny hjälp, och ofta klarar jag mer än vad jag tror! Jag ser verkligen fram emot att fara och övningsköra mer med släpet snart, och så ska jag även testa åka med Filo också nån helg, tänker kanske bort till gamla stallet och rida en sväng och sen hem. Så det är enkelt och ingen big deal men att jag/vi ändå får öva. Skulle verkligen vilja få tag i ett hösegel och en kamera till släpet, kameran är viktigare såklart för K har hönät jag kan låna. Men iallafall. Pepp på våren, pepp på detta! 
 
Halt, ryggning och hoppning är svåraste, vi har ju INGA möjligheter till bomträning där vi står. Halt & ryggning är OK hemma, vi har dock inte övat att rygga många steg men sen en tid tillbaka har jag fått in bra singal från ryggen så det borde iallafall gå lite bättre nästa gång. Resten är bara på mina nerver, jag måste RIDA och inte vara så övertressad. Men de två ska vi iallafall öva lite mer på. Platta (stanna med hov på platta) var knepigare än jag trodde sist så jag ska se om vi kan fixa nån att öva med. Stå still vid uppsittning är också nåt vi kunde bli bättre på, har inte korrigerat det supernoga utan bara om det var helt tokigt. 
 
På Trabtäning förra våren