Spänd igen?

Jag har suttit och njutit at Filo i mörkret och nästan undrat hur det kändes när han var så spänd innan. En förtränger ju liksom hur det var men det har jag tyvärr fått uppleva igen två senaste dagarna. Jag red i måndags, sen ville han inte i tisdags, i onsdags var jag inte ens ut då jag skulle vaccinera Joe.
 
Sen både i torsdags & fredags har han vart på väldigt skumt humör, fnorkig in, inte tjafsig men gått och fnorkat hela tiden, brötig i stallet och väldigt tjurig att borsta och sadla och framförallt tränsa. (Eftersom han vart såhär har jag velat ha bett för att inte behöva hålla honom för hårt i sidepull) Ute har han först vart fin men reagerat och hört mycket. En gång hörde jag också nåt men han har verkligen överreagerat (flugit iväg i galopp) när det inte är nåt som jag iallafall ser eller hör. Sen mellan gångerna kan han komma ner men ja nåt är det.
 
Han har gått naken fram till nu och från i onsdags tror jag så har det vart 1-5 minusgrader så jag trodde han skulle börja ömma men det har han inte gjort. Jag lade på mitt nya Smartextäcke igår så får jag se om han är gladare idag, kanske är att han är lite spänd ändå och går och överreagerar för att han har lite småont, det vet jag ju själv att jag kan bli grinig om jag går och är småstel osv. Så vi får se, ska även ta ut gamla Freedom-täcket idag så jag har det ute, så får vi se. Insett att Smartextäcket är ylle och inte fleece på insidan och det är ju kanon! Undra på att det går att lägga på blöt häst då om ytterlagret bara andas bra! 

(null)

 
Nu är det ju dock stenhårt i backen så det är bara ytterst lätt jogging som känns OK. Suck! Förtränger alltid hårt i backen-vädret.. Idag ska vi ut på en längre skrittur tänkte jag, så det är väl bara att jag klär på mig.
 
Hoppas verkligen att det bara är att han vart lite kall, är inte alls pepp på att han ska vara spänd resten av vintern. Men det känns som.. han har ju gått så fint i mörkret så länge nu, visst, han har reagerat och hoppat till men nu de här två dagarna har det verkligen vart så att han ska springa iväg från vad han nu tycker är läskigt, han hoppar iväg eller snor runt och ska titta på.. ja.. vad det nu är han ser. Kan ju vara också att djuren i skogen är mer aktiva för att det är kallt och att de letar mat och det är därför han hör dom mer. Jag får ta och börja ta upp Sussieövningar och Trabträning i tvåans hage istället tror jag, som alternativ till uteritter på vardagarna. Han tycker ju inte att det är superkul men det behövs också och nu går det ju, det har vart så lerigt innan så det har inet känts superkul att harva runt då.