Läget just nu

Just nu känns allt väldigt bra med Filo, vilket jag verkligen inte trodde skulle ske i höst. Jag hade väntat mig ett bakslag igen denna vinter men efter ett pars veckor småspändhet är han nästan helt avslappnad ute nu, även fast vi rider ut i beckmörker. Han blir lite spänd när det är djur som låter i skogen men han kan komma ner från det. Vi travar som en "normal" häst gör nu, varje dag jag rider med sadel. Nya dressyrsadeln ligger bra och han är bättre i kroppen sen bytet. 
 
Vi ska ha Trabtävling i Ridtravarförbundet i början av November, jag funderade ett tag men valde att avstå eftersom vi har den här lastningsproblematiken. Jag vill inte känna en press att få till den utan hoppas att Lina Zacha-Kursen (som ska börja snart!) kan hjälpa oss med den. Den enda planen ut från gården är att vi ska på återbesök om sadeln inom 3-6 månader från att vi tog den, för att kolla om den behöver stoppas om eller nåt efter att ha ridit i den ett tag. 3-6 månader känns som ett rimligare mål att sikta mot än en månad, eftersom jag har lite problem med att få tid till lastträning i veckorna (& det beror även på hur många som står på gården just då). Nu är det dessutom mörkt när jag kommer, jag vet inte om det egentligen gör nåt för honom (tror inte det) men ändå. Jag har problem med min lampa i transporten så då är det ju inte ultimat att ta in honom.
 
Sussieträningarna är typ nedlagda från vår sida, iallafall just nu, och det beror delvis på att vi inte kunnat rida i hagen vi haft som ridbana (pga inackorderade), och delvis på att vi inte kommer lasta dit. Jag hoppas absolut kunna ta upp den sen när vi fått till lastningen igen. Just nu gör det inget för det är lite tight för plånboken med både det och att Maria kommer ut för behandling en gång i månaden, så det är nästan bättre med lite vinter"vila" från hittepå och bara få utveckla hemma.
 
Traven går verkligen hur bra som helst. Jag funderade på olika upplägg, men det har bara skett väldigt organiskt och eftersom, så jag vet knappt själv hur jag gjort men det har vart mycket känna efter. Han kan fortfarande bli lite uppstressad efter att ha fått springa snabbt, idag t ex lät jag honom travaretrava upp för stora backen mot grå villan hem, och då var han megataggad och taktade bara i traven över ängen, tills vi kom ut på vanliga vägen igen. Där kunde han igen jogga på halvlång tygel, med ytterst lite kontakt. Det är jätteroligt, han är verkligen så fin och det känns väldigt avslappnande för mig att veta att vi inte har så mycket planerat och att vi får ha hela vintern att bara utveckla honom framåt, muskla på. Så snabbt ska han ju inte springa iallafall, men visst, målet framåt är ju att kunna busa utan att han taggar upp. Jag hoppas att vi har Trabtävling igen till våren och att vi då har ordning på lastning, det brukar vi ha på en ridbana utomhus så bara vi kommer dit är det nog OK. 

(null)

 
Jag tror jag blev lite övermodig med allt efter dressyrtävlingen i juni så det känns bra att backa lite i vinter. Sen får jag se när jag tar tag i det här med ridhusträning, Sussieträning och dressyren, men just nu är det inte prio. Om det blir lite snö i år borde vi kunna få till en fin ridbana i tvåans hage hoppas jag, våra små islandshästar i stallet rider också där och har t o m satt upp bokstäver så det är kul! Vi har lite rörigt i stallet just nu pga ett par inackorderade men jag tror/hoppas att det är på väg mot nån lösning på ett eller annat sätt för orkar inte med mer drama. Iallafall är det bara Filo, Stjärnan & Brutus i stora hagen igen. Just nu har de fri tillgång på prov men vi får se om vi fortsätter eller inte. Filo har dragit av båda framskorna under två veckors tid när det vart lerigt runt hö-karen och Torbjörn har vart sjukskriven, men jag har haft bra timing och fått på dom av fd hovis M kort efter båda gångerna, inte vart med nån gång men det ska ha gått bra. Nu ska det vara relativt torrt kommande veckan och de har balen på icke lerigt ställe just nu. Lyckligtvis är Torbjörn igång igen, så han ska sko om Filo den 22:a som planerat. Jag är lite fundersam på om tappskorna beror på 1. leran 2. nya sadeln 3. att vi tog in framhovarna på insidan lite sist så jag var lite nojig för överbenet. Får se om Torbjörn har nån teori då, det är ju tappskosäsong men vi hade sååå mycket mer lera förra året och då satt alla skor trots riktigt sugande lera.
 
(null)