1 & en halv månad i nya stallet

(null)

Efter en & en halv månad i nya stallet så trivs jag verkligen så bra! Filo var väldigt väldigt spänd första veckan när han stod själv i en mindre sjukhage, men från att han fick kompis & större hage har han börjat slappna av mer och komma tillrätta. 

För två veckor sedan flyttade dock det sällskapet, till en början var det inte så stor skillnad eftersom de andra hagarna är så nära att de kan nosa på varann över tråden, men mot slutet av den veckan var han lite extra surig. Sen släppte vi in lilla Lady som verkade älska Filo men det var väldigt ensidigt tydligen, för trots ett ihopsläpp där han knappt nosade på henne så hade han två dagar senare sparkat henne halt.. :/

Hon var rätt pushig en dag när jag gick ut i hagen och gav Filo en morot så jag tror kanske att han sagt ifrån om hon inte lyssnat. Oavsett flyttade hon ut, och Filo ska imorgon släppas ihop med Sillen & Clintano i valackhagen. Sillen är också ranghög så där finns nog risk för lite ..diskussioner.. men nån måste ge sig förr eller senare. Filo & Sillen står bredvid varann i stallet (dock med avskiljande skynke i gallret mellan men jag brukar lämna Filos galler öppet, så nosmöjlighet finns), och har nu nosat över stängslet en och en halv månad så jag hoppas ändå att de diskuterat det mesta den vägen men ja.. får se. Såklart lite orolig men det är ju inget att diskutera heller och oavsett kommer de gå ihop i sommar så lika bra att göra det nu. 

(null)

Men i övrigt är det bra. Filo känner sig hemma på gården & stallet, har fått fastare bajs & vant sig vid ridhuset. Jag trivs med de andra i stallet, allt är enkelt, lugnt & okomplicerat.

Filo var väldigt spänd själv i stallet i början och skrek men det går stadigt framåt. Han är skodd och Maria-behandlad utan problem, och chillar mer och mer.

På uteritter går det lite långsammare, men fortfarande åt rätt håll. Till en början var han superspänd ute, vilket han inte är längre. Han är lite väl rallykalle ute, men jag tror det mest är just nya områden + pälsfällningen. Men även här går det åt rätt håll. Igår hade vi första helt avslappnade ridturen, bara de två kilometrarna i skogen runt stallet men alltid nåt! Han fick lite bråttom hemåt men avslappnad ändå.