Mammahelgen

Nu har mamma åkt mot Arlanda och jag tillbaka i verkligheten. Känns som att jag inte vart i varken jobbet eller stallet på evigheter fastän det bara var några dagar. Har vart jättemysigt att ha mamma här även om det blev lite struligt pga att min mobil dog och jag var rätt stressad över det så det förtog torsdagen lite då jag dessutom vaknade på tok för tidigt och inte kunde somna om, vilket gjorde att jag blev toktrött sen på dan. 
 
Men i torsdags fick vi iallafall låna bil av Helena <3 så vi åkte först till stallet en snabbis och lämnade lite täcken jag tvättat, sen till Barkarby där det blev IKEA, Dormys för mamma & så beställde jag en Mattes-pad på Hästens Hörna som sagt. Sen handlade vi lite mat innan jag sov en stund, och så åt vi och jag tog nåt bad och så.
  
Fick denna fina lykta + ljus av mamma på IKEA.
Kommer bli så fin på balkongen i sommar!
 
I fredags var vi som tidigare visat på Sturebadet, det var en julklapp till mamma förrförra julen och nu blev det av. Det var superbra, vi började med att sitta i några relaxstolar och kika runt lite. Man fick ta te och vatten och frukt som man ville, vi gjorde så och sen satte vi oss i Aromarummet, det var väl dryga 30 grader så varmt och luktade gott. Sen tror jag det blev hydroterapi-jacuzzin. Efter det gick vi upp och "fikade" lite (juice + nötter för mamma + oliver för mig), och sen badade vi i stora bassängen, efter det dusch och vanlig bastu och så hade dom ett fint tillpiffningsrum med hårtork, plattång och massa hårprodukter. Ett sånt skulle man ha hemma. Hade smygfotat mer men mobilen var som sagt död.. Det enda vi inte utnyttjade var träningsdelen men det ingick också. Kan lätt tänka mig att gå dit nån dag om man bara vill ha en lyxig dag för sig själv, man kan ju lalla runt bland sakerna där hela dagen!
 
Igår åkte vi in till stan och gick på Aquaria, som inte är som Skansenakvariet utan mer som ett "vanligt" akvarium med fiskar och så. Det var rätt litet men mysigt och fint. Sen åt vi vegosushi på Centralen, åkte hem och bytte om och sen ut till stallet och tömkörde Honey. På kvällen åt vi lite kex & brieost och idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har sovit lite dåligt i helgen men idag sov jag till 10 (vintertid) eller 11 (sommartid) beroende på hur man ser på det ;) 
 
Ljuset fick jag på Lagerhaus av mamma nu. Sen har hon sen flera år tillbaka gjort till tradition att jag får en liten present varje dag hon är här. Denna gång fick jag; prenumeration på Equipage, en rosa Tangle Teezer (jättebra hårborste från England), ny vattenfast mascara (vilket jag verkligen behövde), mininagelfilar med tigermönster & schampoo & balsam - tre saker man alltid behöver! :) 

Fördelar/Nackdelar med att ta sin medis på foder?

Fördelar
 
- Känner hästen. Provred henne 1 september 2009 så jag kan henne i de flesta väder & vind nu. Har väl haft ca 350 "provridningar" ;) Jag visste hur hon var, att vi trivs ihop, hur hon är i stallet, vilka skador hon normalt får (rygg/mugg), och att att hon är rätt häst för mig. Jag hade aldrig köpt Honey om jag provridit för köp - mest pga mina fördomar och raspreferenser, men även för att jag inte kände henne. Detta har överbevisats för mig i efterhand istället, och jag vet nu att hon är en sån häst jag vill ha. Den största anledningen jag ser folk sälja hästar är 1. inte råd 2. inte tid och 3. det är fel häst för mig. Jag har råd, tid och vet att hon är rätt.
 
- Känner stallet och alla i det, har stallplats.
 
- Behöver inte ha nån mjukstartarperiod utan det är bara "att köra". Om man inte får svår sårskada & hornhinneskada på dagen man tar över hästen vill säga, men vad är oddsen för det.... ;)
 
- Johanna som medis. Alla kanske inte skulle velat ha ägaren som medryttare och det hade säkert inte funkat med alla ägare jag haft - men det har aldrig vart problem med Johanna, varken från mitt håll eller hennes. Vi har snackat om det här, är helt överens med vad vi vill och vem som gör vad. Vi har i stort sett samma syn på hästhållning också, det har gått helt smärtfritt och funkat lika bra som när vi var tvärtom. För mig har det vart en stor fördel i all vår otur, Johanna kan henne när jag har en fråga (jfr med om jag hade en helt ny som inte kände henne) och har vart stöd i allt skit i början. Plus att det är är skönt för mig att tvingas få nån dag ledigt, samtidigt som hon inte helt blir utan Honey. 
 
 
Nackdelar
 
- Blev ju inte en första spännande tid med nya hästen.. :) Men den har jag gjort så många gånger tack vare att jag vart medis och det var min första tanke när HerrHoney skulle flytta; "Näe, jag ORKAR inte lära känna en ny häst!"
 
- Min första häst skulle vara en kallblodsvalack, helst inte äldre än 10 utan ryggproblem med befästa galopper. Nu har jag ett märrigt varmblodssto på snart 14 år som inte tar höger galopp och får mugg på hösten & ont i ryggen på vintern och vart trasig i ett halvår.. :) Jaja. Men jag vet ju om de vanliga sakerna och det var liksom inte börja om eftersom jag ridit henne i tre år. 

 

Jag har nog aldrig tackat nej till en medishäst efter provridningen, men jag kan säga att jag hade inte tagit alla mina medisar på foder om erbjudandet kommit. Förutom Honey är det nog bara Rauen jag skulle tackat ja till. Och Ragge, men han är ju död nu. Och det också att jag vart hos henne i TRE ÅR* innan jag tog henne. (*minus ett par månader då hon var borta, och bara en dag i veckan ett halvår, men ändå.) Tiden flyger iväg och det är 5 månader kvar på vårt kontrakt.

Jag är lite frustrerad över pauserna just nu eftersom jag verkligen vill hårdträna henne så hon är i form innan sommarbetet. Men det är som det är och är det nåt som var bra med skiten i början så är det att jag är mer cool på småskador som detta nu. Det blir inga lektioner förrän det är så pass bra i benet att vi kan rida ordentligt igen (+ lite till eftersom vila ger henne överskottsenergi..) och iom det troligtvis ingen dressyrtävling i April. Känns ändå OK, carpe fucking diem. Jag gör det bästa jag kan av det jag får. Jag har inte orsakat nån av hennes femti miljarder skador detta dryga halvår utan hanterar bara varje skithög så gott jag kan.

 

Har tänkt storstäda i påsk, i alla mina skrymslen i stallet. Hej vad det ska putsas & diskas & vikas & hängas & rengöras & smörjas. Ser riktigt mycket fram emot långa härliga stalldagar i påsk. Peppar peppar. Hade vart roligare om jag fått utnyttja de jobbfria dagarna till långritter och hård träning för henne, men det får bli långtömkörning istället antar jag!

Tömkörning

Fick äntligen kika på Honey, precis som tidigare dagar var såret torrt och hon är lite svullen men haltar inte så det ska förhoppningsvis ge med sig. Ingen feber nån dag heller. Gick ut och tömkörde idag med mamma, hon knallade på fint. Det ger sig förhoppningsvis. Hon var lite hejsan svenskan lver hela vägen, är nog bra med lite tömkörning nu så hon får öva mer.
 
Hon hade fått skav på vänster sida nu såg jag. Håhå. Hoppas padden hjälper sadeln att ligga lite mer still sen.. 
 
 
Honey, jag & Grann i hagen.
 
 
Bort med leran
 
 
Skönt med öronkli
 
 
Tömkörning, helt ohalt pålla <3