Travelitrav

Igår när jag kom kom Filo direkt, men typ halvvägs stannade han till och ville inte gå in. Det har nog aldrig hänt förr, han vill ibland inte ta grimman men när han väl tagit på den följer han alltid med. Det var säkert 28 grader då så jag tror det var det. När jag väl fick igång honom igen var han helt som vanligt, om inte på 100% topphumör. Men inte surig heller.

Red ut och trots att jag satt på BromsBlocker var vi omsvärmade DIREKT av mygg. Dock verkade de inte exakt sätta sig men det är ju liksom stressande ändå. Vi red Slingan och travade backarna, vår nya standardgrej, dock började vi lite innan igår pga myggen. Filo superfin, noll hetsig efter. Han powerwalkade hela turen på lång tygel, men var inte hetsig utan det var bara för myggen. De få få bitarna där det inte var mygg var han superchill. Hur fin som helst m a o. <3

(null)
(null)

Jag hittade en tjej som sålde JW-karlledsskydd billigt så jag slog till. Normalt behöver han inte skydd, men nu i sommar (alltså att det är "sommar" innan maj är slut.. men det är ju det i år) har han två gånger haft sår efter ridturer i ojämn terräng, absolut inget allvarligt men jag tänkte jag skulle ta på de här om jag vet att jag ska mer ut i skogen/ojämn mark. han var såklart lite svettig under eftersom det var så varmt men i övrigt tror jag de satt hyfsat. 

Just nu

Filo är bara så fin just nu, och han var helt fantastiskt duktig på tävlingen i lördags! Ska göra ett helt inlägg om det och även försöka lägga upp filmerna på våra tävlingsrundor med kommentar till, om det går.

Jag hade inte kunnat vara mer nöjd med honom, och jag själv var femtio gånger bättre än sist. Men nu ska jag inte ta ut för mycket innan :) Vi har ju faktiskt vår första dressyrtävling om tre veckor (16 juni), precis som med Trabtävlingen nu har vi tränat noll och varken förväntar eller kommer vi få nån placering. Utan vi åker för att öva på att åka och tävla utan stress & alltför mycket press. 

Filo ska få en vecka nu med bara ridning, sen ska jag lastträna minst tre gånger innan vi åker under sista två veckorna. (Det gick lite knöligare än innan i lördags, skriver mer om det sen) Sen är det inga planer i sommar, tar det som det kommer om vi åker. På fredag är det tandis, har upplevt honom lite tjurig att ta bettet senaste månaderna, men osäker på om det är för att jag testat bett han inte gillat eller om det är nåt. Bara ridit med bett han gillar senaste veckorna och då tycker jag det blivit något bättre igen. 

(null)


Lustigt nog tycker jag även Joe gått upp i vikt lite på senaste men det ska bli skönt att åka in med honom med, han är ändå 15 så en seniorkoll var på sin plats. Och på onsdag kommer mamma <3 

Stora blodmasken på <25 EPG..

Har ju kollat Filo tre gånger för mask nu, juni & november 2017 på 25 EPG & noll stora. Nu i början av Maj blev det <25 EPG.. men positiv för stora!  Blir inte riktigt klok på hur den kan ha kommit in då vi haft samma hästar i hagen (enda är att två tagits bort), men alla utom Stjärnan har ju vart iväg, så det kan ju vara upplockat på annan ort antar jag. Eller vadfan, på gården/i skogen? Det är ju typ sju stall runtom och det tas nån tugga gräs här o där..

Har iallafall fått medel utskrivet & ska avmaska ikväll + informera K. Jag TROR att Stjärnan & Brutus avmaskades tidigare i år, typ januari/februari men jag ville inte avmaska honom då eftersom han inte haft nåt OCH jag med egna ögon sett att det bara låg en enda stygnflugelarv i magen vid gastroskopin. Men vet inte om stora ligger i magen.. Vet-Ted var ju den som gjorde den så får se om han har nån idé.

Jag var så himla säker på att allt var grönt just pga hans minskade resultat & gastroskopin men obvs not. Riktig käftsmäll.. :(  

(null)

Bokade f ö fel med flyget till London (jag som ALLTID kollar sexton gånger att det blir rätt!!), så jag fick betala vad hela biljetten kostade från början för att ändra.. men jag hade liksom tappat en hel dag annars, hade råkat boka att komma må kväll ist för morgon. Och har bokat hotellrummet från måndag, så skulle ju vara helt värdelöst att komma till Heathrow 20:00, vara i London 21 och slösa en inte helt billig b&b-natt på att bara typ sova direkt.. Så det blev bara betala och se glad ut. Yay. 

Men nu är det gjort och nu är jag där måndag morgon - torsdag morgon och det ska bli världens mysigaste resa. Så det så. Suck.

Nu ska jag ut på maskätna skrutten och sen ska jag springa. Jag SKA. Måste komma igång nån gång, och idag har det känts bättre med pollen faktiskt. Var ju utslagen hela förra veckan.