Trabtävling och om att klara sig själv som hästägare

Äntligen ledigt och livet känns bra! Vaknade väldigt tidigt och hade tydligen sovit igenom mitt mobillarm som jag glömt stänga av, men det väckte mig inte och det är alltid en varningsklocka, så skönt att ledighetsveckorna har startat! Jag känner att det bara blir förvirrat när jag ska förklara men från och med denna vecka + 10 kommande veckorna jobbar jag 5 dagar enbart 4 veckor, och en av dom är att jag har en extern utbildning så då är det ändå inte vanlig arbetsdag. När jag igen börjar med vanliga 5 dagars veckor utan större avbrott är det 11 juni = sommar! <3 Vi fick semestrerna helt beviljade i förrgår, jag har tagit tre veckor. v31-33 dvs 30 juli till 18 augusti. Tror det blir kanon. Ijfol hade jag två sista i juli och det kändes som att jag fick gå och jobba med så mycket sommar kvar, har hellre liite senare.. men inte för sent! Balansgång.. :)
 
Roliga vårplaner är att jag anmält mig & Filo till min förenings Trabtävling 26 maj! Det är så himla skönt att veta att jag har en transport nu så jag inte måste vara beroende av andra för sånt! Nackdelen var att det alltid innebar att jag fick med en groom :) men jag klarar mig nog själv också. Slängt ut frågan men ingen verkar intresserad nu (förutom ett kanske) och då är nog läget samma sen. Men jag tänker att det klarar jag nog själv! Det är två månader kvar och nu börjar det smälta ordentligt, så det finns tid både att lastträna & övningsköra med och utan häst! Jag hoppas verkligen han gillar transporten.. men det märker jag ju. Nu är det ju inte så lång tid kvar innan jag måste byta till sommardäck (pga dubb) så jag tänker att vi kickar igång det sen. 
 
Han är inte svårlastad men jag vet inte om jag kan lasta honom själv. På plats finns det ju folk som kan hjälpa men när jag ska åka på morgonen kan det ju vara värre. Vi får öva mycket nu innan och sen blir det som det blir! I övrigt känner mig ändå OK med att köra själv och vara på tävling själv, efter senast när han stod JÄTTEfint själv i transporten. Väl på transporten står han väldigt bra och även i transporten på plats. Däremot hade det ju vart kul om nån kunde filma och ha ett par extra händer, men det får jag klara. Jag klarar ju det mesta så detta ska väl också gå!
 
Det känns skönt att känna så för jag är annars rätt bra på att underskatta min egen kunskap, jag var ju länge under uppfattningen att jag inte kunde stå nåt annat stall än mitt gamla för där kände jag folk och kunde få hjälp men det går ju alltid att lära känna nya människor och få ny hjälp, och ofta klarar jag mer än vad jag tror! Jag ser verkligen fram emot att fara och övningsköra mer med släpet snart, och så ska jag även testa åka med Filo också nån helg, tänker kanske bort till gamla stallet och rida en sväng och sen hem. Så det är enkelt och ingen big deal men att jag/vi ändå får öva. Skulle verkligen vilja få tag i ett hösegel och en kamera till släpet, kameran är viktigare såklart för K har hönät jag kan låna. Men iallafall. Pepp på våren, pepp på detta! 
 
Halt, ryggning och hoppning är svåraste, vi har ju INGA möjligheter till bomträning där vi står. Halt & ryggning är OK hemma, vi har dock inte övat att rygga många steg men sen en tid tillbaka har jag fått in bra singal från ryggen så det borde iallafall gå lite bättre nästa gång. Resten är bara på mina nerver, jag måste RIDA och inte vara så övertressad. Men de två ska vi iallafall öva lite mer på. Platta (stanna med hov på platta) var knepigare än jag trodde sist så jag ska se om vi kan fixa nån att öva med. Stå still vid uppsittning är också nåt vi kunde bli bättre på, har inte korrigerat det supernoga utan bara om det var helt tokigt. 
 
På Trabtäning förra våren

Nattbabbel & närmsta tiden

Är så jävla off men sitter och väntar på nedladdning av gamla foton från min server = vill inte gå och lägga mig. Allt känns bara skit i veckorna, jobbet gör mig SÅ TRÖTT och det är även nu när vi faktiskt gått förbi vår värsta fas. Jag känner igen det här beteendet hos mig, när jag verkligen avskyr att träffa folk, vill bara låsa in mig i ett rum och jobba mina 8 timmar utan att prata med nån. Lättstingslig & irriterad & avskyr allt och alla till överdrift. Tydliga tecken på att ledighet behövs.. men nu kommer den.
 
Denna vecka jobbar jag måndag > torsdag, sen ledig fredag > måndag (pga påsk).
 
Jobbar efter det tisdag > torsdag, sen ledig fredag > måndag igen. Då ska jag faktiskt till Frankrike! Det ska bvli SJUKT skönt med lite semester! Jag åker ner för att fira en av mina bästa vänner som fyllt 40 ,hon har en sommarstuga sydöst om Paris i ett samhälle (eller om det är en kommun) som heter Neuvy Sautor. Så vi åker dit på lördag och sover över, sen tillbaka till Paris nån gång på söndag och sen åker jag hem sent på måndag kväll, så jag har 1-1½ dag i Paris. Ska bli såå kul, både att träffa min vänner och även Paris.
 
Har inga direkta planer alls förutom att jag typ vill promenera längs med Seine, och kolla i hästbutikerna som jag var i sist. Kolla in lite veganrestauranger. Shoppa nåt i Les Halles-gallerian. Det jag håller på dra ner är just bilderna från min förra Parisresa 2013, eftersom jag aldrig postade klart den här på bloggen. Jag brukar minnas mina resor men jag minns faktiskt inte jättemycket från den, som jag kommer ihåg drev jag mest omkring och var i Triumfbågen & Eiffeltornet & Versailles, men nåt mer måste jag ju hunnit med på en vecka. Hade jag haft mer än 1½ dag hade jag ABSOLUT åkt till Versailles igen, det är verkligen en av de vackraste ställena jag besökt i hela världen, framför allt trädgårdarna och de tillhörande palatsen (själva "stora" palatset var rätt standard gammalt fint slott - räcker att ha sett en gång). Jag var där en HEL dag förra gången, från öppning nästan ända fram till stängning - och då fick jag ändå skynda, hann inte se alla trädgårdar och palats!
 
Iallafall. Sen jobbar jag tisdag> fredag (varav en dag är fackligt och inte på jobbet så det blir ändå kort "verklig" arbetsvecka), och veckan därpå kommer mamma, jag tror jag jobbar måndag-tisdag eller eventuellt måndag > onsdag, sen ledig. Vi ska tapetsera om min fula fondvägg i sovrummet med en tapet med min favorittavla, Van Goghs "Almond blossoms". Har DRÖMT om denna tapet i ÅR, ska bli så himla kul! 
 
 
Ser verkligen fram emot dessa turer. Har lite kul hästigt planerat i vår med Ridtravarförbundet, hoppas jag kommer iväg på allt. Ska jag nog bara jag får övningsköra lite mer med mitt släp (Note to self, skulle behöva köpa en kamera till transporten). Sen längre fram är det semester 30 juli - 18 augusti, tre veckor av noll planer. Sköööönt. Fyra månader kvar, men bara ljuset kommer på kvällen brukar jag orka mer. Och iallafall en månad nu när jag inte jobbar en enda 5 dagars arbetsvecka. Sååå skönt!! Sen kommer mamma en liten sväng till i slutet av Maj men då ska jag bara vara ledig en vardag.

New in

(null)

Har ju egentligen inte alls råd med nåt just nu men det här gick tot på 190:- så det kändes OK. Har tänkt svänga förbi Pålle & Mimmi (bra second hand-hästaffär nära mig) ett tag nu, då jag själv behöver ny vinterjacka, nya vinterhandskar & så hade de ett Shires-täcke i 155 som jag var nyfiken på. 

Som ni ser kom jag hem med nåt helt annat.. har funderat ett tag på om Waterford skulle passa Filo och de hade ett i rätt storlek för 75:- så ingen större utgift om det inte funkar precis. Har faktiskt också just slängt mina arbetshandskar till stallet då de gått sönder, så det passade kanon att hitta nya för 15:-! De jag slängde var vinterbostaden och de här är tunna och nåt slags nät på ovansidan, så de passar nu men jag får hitta andra till hösten.

Och ett fint Lena Furberg-schabrak för en hundring är jag ju sällan inte game för. Dessutom bra nu då det är tyg på insidan. Under fällningsperioden föredrar jag såna schabrak då det iallafall känns som att det inte sätter sig lika mycket hår i dom. Övriga tiden föredrar jag de här med små "andningshål" eller i krig våfflad undersida, men just under fällningen föredrar jag då dessa.

Filo har vart på dåligt humör igår och mkt bra idag, red samma runda båda dagar med olika sällskap och olika nosgrimmor men fortsatt klar förbättring, även igår när några red om oss och sen travade iväg på svåraste sträckan (fruktansvärt orättvist tyckte såklart Filo). Han är fortfarande taggad men generellt är det bättre/mindre och framför allt lyssnar han mer på mig. Skönt! Nu får han nån eller några dar ledigt så ska jag testa utan nån gång nästa vecka och se om det är nån skillnad.