Lifet just nu

Känner mig lite off. Vart så varannan dag sen jag kom hem. Var lite off i fredags. Bra igår. Off idag. Nu är det säkert mest för att jag vart spänd för idag då hästarna skulle stå i annan hage pga majbrasa och för att jag själv vart i Göranstorp på samma. Hemma nu och klockan är åtta och eftersom jag inte hört nåt från stallet förutsätter jag att allt gått bra med det. Det var som vanligt mysigt och bra i Göranstorp och som vanligt en stor lättnad att åka hem, även om det var lättaste Valborgen på länge pga mycket barn = tidig start och väldigt lite alkohol. Jag kom tidigt efter stallet när ingen kommit. Drack kaffe och satt där och tog det lugnt. Jag älskar att vara där ute. 
 
De flesta kom väl runt två eller så och jag for hem vid sextiden. Som alltid känns det som att ett band lättas runt pannan för jag har inte märkt att jag spänt mig. Och det är inte för att det är otrevligt för då skulle jag inte åka. Förra året var det inte så kul pga att två olika personer hånade mitt matval rätt hårt. De var inte där nu och det var bara bra. Men det har inte så mycket med det att göra utan med introvertheten. Jag orkar verkligen inte vara med så mycket folk under en längre period. Det gör mig helt slut. Och detta är personer jag tycker om. Det är femti gånger värre på AW's osv, vilket är varför jag så sällan går på sånt. 
 
Skulle gärna åka och träna nu men det är såklart stängt tidigt pga valborg. Lite sugen på nåt gott men vet inte om jag orkar gå ner till Hemköp. Får se. Imorgon ledig såklart och sen jobb som vanligt fram till mitten av Juli då jag har två veckors semester. Det känns ändå OK. Det känns väldigt skönt att alla planer framåt är klara nu. Nu är det öppen bok för resten av året. Det känns skönt att inte ha en massa saker på G som ska kosta pengar och veta att det måste fås ihop på nåt sätt. 
 
Öppen bok med Filo. Vi gör små framsteg. Igår gick det svinbra ut, rätt kasst hem. Men trots det så gick det ändå så mycket bättre än vad det gjort innan. Ska skriva mer sen men ja. Det gäller att se på det rätt. Dock så vill jag gärna börja rida honom mer så det ska bli skönt att få konsultera med Ingela på fredag. Vill inte överanstränga honom på nåt sätt men han börjar bli lite rund om magen och tappa lite rumpa så det skulle vara kul att ta tag i det mer. Jag vill göra allt rätt och inte skynda och det är klart att en rund mage och tunnare stjärt stressar lite men det är ju inget som inte går att fixa. Det är ingen katastrof liksom och heller är det inte konstigt. Han är inte smällfet, bara lite rund. Funderar mycket på om jag ska trava eller inte. Det är väl bara prova egentligen, går det inte bra (dvs att han inte lyssnar eller jag måste hålla honom) så får jag vänta. Jag är ju lite överförsiktig för jag vill inte göra nåt fel som måste rättas sen. Iallafall så har han inte vart blöt i rumpan av bajs sen jag kom hem! Ev lite på fredag men knappt nåt och igår & idag har han vart snustorr, då fick han en halvliter Primero & loppfrön igår efter ridturen. Visserligen tar det väl två dar innan jag ser om det ger nåt men jag tror det mest vart munkpepparn som oroat, Primero är ju mest örter & loppfrö ska inte heller påverka. Håller tummarna!
 
Hoppas jag mår lite bättre i humöret imorgon. Ska iallafall vara fint väder och jag ska rida Filo. Tänkte eventuellt rida slingan och köra en session i branta backen med honom. Nästa vecka ska Kerstin bort, inte för att det just påverkar mig men ja. Det är lovat varmare så jag kaske vårbadar Filo i helgen som kommer. Vi får se. På torsdag ska jag se Cardigans på Grönan och på söndag ska jag mest troligt till loppisen i Enköping. Det är ju en bit att åka men det vore ju nice att hitta nåt bra. Inte för att jag DIREKT behöver nåt men man vet ju aldrig vad som finns. Nä jag ska nog gå ner till Hemköp ändå och köpa mig nåt gott. Är rätt trött och tror inte jag kommer vara uppe länge (var vaken rätt sent igår och vaknade ändå hyfsat tidigt) men ändå.
 
Svårt att tro att de här två slogs som tusan för en månad sen. <3

Torsdag

När jag kom igår stod Filo och Pärlan nere vid strandkanten och betade. Jag ropade och först hände inget men strax höjde han hastigt huvudet och såg superförvånad ut. Han tog nåt steg mot mig men grönskan där nere vann och han stannade, men när jag kom klev han glatt fram till mig. Godissugen som alltid men det kändes som att det var bättre nu än innan jag åkte, som jag hoppats att det skulle vara. Kerstin sa att han vart väldigt på de här dagarna och gärna ville bli hämtad så 
 
Jag fyllde på vatten & dividerade med mig själv femti gånger fram & tillbaka om jag tänkte rida. Tänkte att jag var så trött så det bara skulle bli pannkaka, men efter lite kaffe hos Kerstin var jag piggare. Jag behövde i vilket fall ta in och borsta av honom efter 4 dagar i regn/hagel/lera som det vart här hemma, och gick upp för att hämta grimman. Han kom mot mig då och tog gärna på den. Mot stallet var han lite mer pushig än vanligt, men efter ett par halter blev det bättre. Däremot var han väldigt lugn hela vägen och även på stallplan. Det var när Stjärnan gnäggade från stallet som han blev lite till sig, men han var aldrig uppstressad.
 
De fick hälsa lite medans jag fixade och rengjorde honom. Jag tyckte att det mesta bajset baktill såg gammalt ut, så det är väl bara vänta och se nu. Jag tror jag fick bort det mesta. Däremot var en sko (vänster fram som typiskt nog var den enda som han haft lite röta kvar på) lite böjd. Den sitter bra men jag ska skicka ett sms till min hovis och höra om vi måste göra nåt åt det. Jäkla typiskt. Hursom. 
 
Red ut med barbackapadden och han var superchill ut, avslappnad direkt och inga direkta konstigheter. Precis som innan Rom så satte jag ju fokus på rätt vinkel på bäckenet, det går bra i lugn takt (tror jag, jag går bara på känsla obvs) men det är när han drar igång lite (vanligtvis nerför en nedförsbacke & just efter) som han kan tappa det och börja skjuta ifrån istället. Det är ju inget märkligt i sig, bara öva och fortsätta. Som tur är har vi mycket små backar bara bort till Fornboda/Kvarngården så det finns att öva på även om vi rider dit. Red bara just över till rakbanan vid Fornboda & sen mot broarna & hem. Han tittade om sig en del där och ville gå på hemåt men jag tycker han är väldigt bra på att förstå vad jag vill. När han blir så taggad kortar jag upp honom och försöker hitta in i rätt vinkel på bakbenen. Så fort han gör det får han beröm och lång tygel, och då håller det oftast ganska bra framåt så han kan gå rätt med lång tygel sen. Ibland taggar han på och jag får repetera det men det går väldigt bra. Det gick väldigt fint hemåt och i backen vid kohagen gick han till och med i bra takt neråt. Väldigt nöjd med honom!
 
Han verkade inte bry sig ett skvatt att han inte gått på 4 dar. Men det vore egentligen konstigt om det var så, vi rider ju bara i skritt och så lite (2-3 dagar/vecka) så 4 dagars vila gör nog inte så mycket just nu. Nästa vecka ska min ET Ingela komma och titta på honom, det ska bli skönt så jag kan få ett bra utlåtande om hur han är kroppsligt. Jag hade henne till Honey och tycker hon är väldigt bra. Så får vi se om jag kan rida på mer eller får fortsätta som jag gör ett tag (beroende på hur musklerna är). Fick också min första räkning från hovis och det var ett helt OK pris. Lite dyrare denna gång pga att hon tog lite extra betalt pga urkarvningen - men ändå väldigt bra med tanke på att hon var ute totalt 4 gånger i ärendet och inte tog betalt för de två gånger hon kom ut och bara tittade. Idag ska jag nog bara ta in och pyssla med honom, och så har jag lovat att köra Spursen då han ska starta på söndag. Sen tänkte jag rida imorgon för på valborg ska de stå i andra hagar maa majbrasa så då tänker jag att det blir mycket nog ändå. Och så får vi se hur han är på måndag sen efter det, och tar den dan därefter. Tror egentlligen inte att det ska vara nån big deal men vi får se.
 
Jag börjar fundera på nån form av upplägg, typ en gång på banan, en skogskritt & en "vanlig" ritt (typ slingan eller Grönanvägen) i veckan. Tror det kan vara nåt, dels variera underlag såklart, dels börja peta lite mer i att börja introucera volter/serpentiner mer för att mjukgöra honom, och skog är såklart bra för att bygga muskler osv. Just nu har jag bara tagit det lite som det kommer men det har vart så mycket annat med hagar och mörker och underlag och ihopsläpp och röta osv osv, hoppas vi kan få lite mer stabilitet i allt nu så vi kan börja fokusera på att bygga mer. Vi får se, beror även det på vad ET säger nästa vecka såklart.
 
 

Hemma från Italien

I taxin på väg hem nu. Vi har gått 21-27 000 steg/dag i Rom och gick upp tidigt i morse så jag är supertrött nu. Hade tänkt rida idag men tror jag skippar det och rider imorgon istället. En dag hit eller dit gör inte mycket skillnad. Har fotat främst med min vanliga kamera i Rom så vi får se hur många år det tar mig att fixa dom bilderna.. ;) här är iallafall ett par från Insta.