Hej från Gran Can!

Nu har jag vart här typ 24h. Drygt. Mamma o Leifs hotell är säkrare än Fort Knox för folk utan all inclusive-armbandet så jag får inte gå dit men vi ska se om det går att smuggla in mamma på mitt nån dag ;)

Äääälskar mitt hotell, jag trodde wi-fi skulle vara superkasst men det är riktigt bra i lobbyn/barerna och hittills är det inget jobbigt att bara ha internet där, nästan bara bättre. Igår när jag kom badade jag badkar, gick en lång promenad på hotellområdet som är skitstort, sov en stund och åt middag. Sent på kvällen träffade jag mamma en liten stund.

I morse åt jag frukost, sen träffade jag mamma & Leif och vi solade nere på stranden en timme. De skulle och spela golf sen och jag gick och badade, simmade två varv i lazy river-poolen och läste ut en Martina Haag-bok jag hittade i hotellets bokhylla ("Det är något som inte stämmer"). Sen har jag gått en sväng och hittat en buss som går till Las Palmas (vi tänkte oss dit nån dag) + kollat in utomhusbion Moonlight Cinema. Ska ev och se The girl on the train ikväll, vi får se. Njuter som FAN, det är väl 20-25 grader och perfekt lagomt varmt. Det är så jäkla skönt att inte ha nåt bokat och knappt behöva ha koll på klockan (förutom för mattiderna). Imorgon tänkte jag gå på yogaklassen, hoppas den är bra.

Jag är på Kanarieöarna!

SURPRISE! Jag är på Gran Canaria och ska vara det en vecka. :)
 
Jag brukar ju alltid skriva väldigt stort öppet om när jag ska resa men har hållt detta tyst (well, nämnt som "hemlisen"). Jag är här för att min mamma fyller 60 i år. Hon & hennes man åkte hit, och jag med, fast jag bor på ett annat hotell än dom. Jag bor på Lopesan Baobab Resort, ett hotell med 7 pooler och 700 meter till stranden. Det var lite svårt att hitta ett hotell via resebyrå som accepterade endast en person till någorlunda "okej" pris (charter är ju alltid dyrt hur en än gör), men jag är väldigt nöjd med detta. Hotellet har afrikanskinspirerad inredning. Vi får se hur lätt det blir att vara vegan här men det ska finnas iallafall ett par restauranger i närbelägna staden Laspalomas som är OK. 
 
Hotellets bilder över poolområdet.
 
 
Det känns på ett sätt skönt att ha ett annat hotell för då känner jag mig som att jag är på lyxsemester själv. Jag skulle nog aldrig kostat på mig en sån här semester helt själv, så det var kul att det blev såhär nu. Och i synnerhet eftersom jag inte vet när jag kommer iväg på en ordentlig semester nästa gång pga häst. :) Och helt ärligt. När var jag på en semester semester sist. Visst har jag haft semester men det är cityweekends här och besöka kompisar där. Nu ska vi vara här en vecka och bara HA SEMESTER. Bada och sola och sånt. Närmaste jag kommit det är nog sista gången jag var i Barcelona 2011. Men även då var det i liten skala. Sista jag var på en charterresa gick jag i fyran och vi var i Rhodos.. :)
 
Hotellet ligger i området Meloneras, som ligger ca en halvmil från Playa del Inglés i staden Maspalomas på Gran Canarias sydspets. Jag tänkte vlogga men internet ska vara so-so här, så jag får se om jag faktiskt kan ladda upp nån video eller om jag får göra det i efterhand. Det styr också hur mycket jag kommer blogga under själva resan. Vi får se! Mitt hotell har även ett gym & vissa klasser så min vision är att jag ska gå på morgonyoga varje morgon. Vi får se om det händer, haha! 

Tisdag/Onsdag

Jag var supertrött i tisdags, bara matt efter måndagen. Men igår var det bättre, hade mer energi och på kvällen red jag Pärlan. Hon var lite tjock i bakknät, men jag tror hon hade stått inne ett tag. Vi red rakbanan och sen ut från rundbanan och hon var SUPERpigg. Vi travade ett par steg på hennes förslag och hon kändes ren men sen skrittade vi igen, dumt att stressa. Hon var betydligt mindre svullen när vi kom hem sen.

Innan stallet lyckades jag byta västen jag fick av mamma till ett tillgodokvitto fastän jag inte hade kvittot (had tänkt byta till mindre strl men de hade inte den jag ville ha) OCH byta reflexerna jag köpt i fel storlek på Horze trots att jag klippt av alla lappar. Fick f ö tillbaka pengar på det för de hade 30% på allt i butiken då de skulle stänga och jag tror de även skulle stänga nätbutiken om jag fattade rätt? Buhu! Men så skönt att jag kunde fixa det, nu har vi två uppsättningar reflexer.

Stressen från måndagen löste sig egentligen redan på måndag kväll då jag hittade två olika plan B men igår gick det tillbaka till plan A igen, vilket såklart är det bästa :) Nu kan jag slappna av mer kommande dagar.