Rick Gore

Jag vet inte om ni sett videos med Rick Gore tidigare, han är en av de mest franka hästpersoner jag sett & hört om. Han kan klämma ur sig rätt sexistiska kommentarer om kvinnor som jag inte tänker försvara men dom gånger jag hört dom tycker jag oftast inte att han kommer från en helt patriarkal grund utan att det är främst åsikterna och inte könet han har problem med. Jag vet inte, det är svårt men förutom den biten håller jag nästan alltid med honom.
 
Som en person som fått hjärnskakning två gånger skulle jag personligen aldrig rida utan hjälm, men jag kan till 100% hålla med honom om att majoriteten av de gånger jag åkt av har det vart mitt fel. Enda gången jag kan komma på som inte helt var mitt fel var när Pärlan snubblade och gick ner på knä och tyngkraften drog ner mig. Kanske hade jag kunnat reagera snabbare men det är en tvekam sak. Men absolut. Annars är det nästan alltid mitt fel, och i synnerhet de två gånger jag fick hjärnskakning. Inte med flit, men i efterhand hade det inte behövt hända. Om förutsättningarna vart bättre, jag haft mer kunskap, insikt och tänkt till innan hade det inte behövt hända. 
 
Däremot är jag helt med angående annan skyddsutrustning, som väst och skor och allt annat. Det är som han nämner lag i vissa länder på att ha vissa saker, bland annat för ungdomar i Sverige att ha väst vid tävling upp till 18. Och det är ju för att det förutsätts att ungdomar upp till 18 inte har samma koll, och att folk från 18 har det. Är det sant? Nej. Inte alltid. Och självklart är det ett val. Jag tycker heller inte att det är FEL att använda skyddsutrustning, men jag kan verkligen hålla med om att folk lindar in både sig & hästen i säkerhet och bomull istället för att jobba med problemen många gånger. Säkert de flesta gånger.
 
Iallafall, jag bara älskar honom för hans enkla och raka sätt.
"That's because you're an idiot" :D
 

Jobb med Pärlan

Igår jobbade jag verkligen med Pärlan, jag har en gång tidigare kört riktigt snabbt men idag var det nog ännu mer. Först var hon superseg så jag faktiskt tog loss pisken och petade på henne lite. Och när jag säger petar så menar jag petar, jag kan inte hålla i pisken med henne när jag kör, inte för att hon är piskrädd (har alltid spö när jag rider) men hon blir FÖR taggad då. Har dock alltid med och det är för att väcka henne. Det räcker ofta med ett litet pet på rumpan för att hon ska vakna till och sen är det bra. Skulle aldrig slå eller rappa och det behövs inte heller. Och det var också det enda, i början, sen kom hon på att hon skulle jobba och då behövs inget mer.

Först tog jag tre varv runt slingan via rakbanan, låter henne alltid bestämma tempo då och det blir då alltid ridtempojogg första rundan, snabbare tredje rundan och om jag tar en tredje ännu snabbare den rundan. Sen valde jag idag att köra intervaller på rakbanan. Rakbanan är inte min favvo för Pärlan är väldigt tittig där och ser spöken i skogen hela tiden, det var även på den jag fick hjärnskakningen. Men i vagnen är det ju lite bättre och jag måste gå utanför min comfort zone så jag körde. Det gick dock superbra och Pärlan blir väldigt taggad av att trava uppför den så det gick undan av bara fan, så snabbt så det nästan känns som galopp men inte är det. Det är lite läskigt och roligt på samma gång, ungefär som fyrsprång kan vara både härligt och lite läskigt.

Sen avslutade vi med 3-4 varv på rundbanan, hon var ordentligt svettig sen. Riktigt bra för hon behöver gå. Jag funderar på att fara ut 4ggr/veckan i sommar eller i alla fall så länge som T (som rider henne) är ledig så hon får gå ordentligt. Hon har fått lite mage (för att vara travare alltså) så hon behöver gå lite mer nu, det är mest jag som kör henne just nu. Ska se till att rida henne en gång i veckan också när jag är frisk för det är jobbigare för henne än att köra. Superhärligt i alla fall, jag bara njuter nu av varma sommarkvällar. Jag kommer nog inte vilja köra i vinter när det är mörkt så det är bara njuta nu.

Försov mig

Igår var jag hos läkaren och fick nytt recept på inhalator, åh så skönt det var att kunna andas igen. Hon tog även blodprov för att kolla ev infektion men i så fall skulle hon ringa samma dag och det gjorde hon inte. Hon tog även test för B12 men det skulle hon återkomma om i juli efter hennes semester. Tror att den borde vara OK men det skadar ju inte att kolla. Jag tar inga tillskott men försöker få i mig berikade produkter då & då.

Sov så himla gott inatt, har inte sovit så bra på minst en vecka och säkert två. Bara det att jag glömde sätta klockan så jag vaknade 9.30 och börjar 8.. Har en timme in så jag var på jobbet först vid 11. Oh well..

Jag ska ut till stallet idag, blev ju inte nu några dagar och Pärlan har fått sommarmage och behöver gå så jag ska ut och köra nu ikväll. Skönt. Blev tjafs med en sommarextring hos oss idag så jag har vart sådär glad under dagen & behöver verkligen lite stall.