18 - 24 september 2017

Måndag 18 september
Vaccinering #1 (eftersom jag måste grunda om) gick som en dans! Jag har ju fått höra att han är spruträdd och att sprutan måste förberedas utom synhåll och att han sen måste distraheras vid sticket. Det gick så bra vid sederingen så idag sa jag inget när Ted förberedde sprutan framför Filo. Han började slicka och gäspa så nog tänkte han lite på saken, men det var inga problem sen, han skakade en gång på huvudet innan, Ted stacka honom och sen skakade han en gång efter. Ingen distrahering eller nåt men snuskburk efter. Så himla skönt! :D Jag var helt slut efter gårdagen så efter fika hos Kerstin åkte jag hem.
 
 
 
Tisdag 20 september
De var som jag trott lite hungriga när jag kom på kvällen så jag fixade bara med hö & vatten. Spursen var inne & Pärlan på tävling. Bara Stjärnan & Brutus var framme när jag höade, ropade inte på Filo men bar ut tre balar till lådorna. Jag trodde han stod uppe vid äppelträden men det gjorde han inte. Började gå mot vattnet när det plötskligt lät KRASCH KNAK och Filo kom sättandes i snabb trav; han hade fått se att de andra stod vid höet, haha! När han såg mig ändrade han dock riktning och kom till mig först <3 ååh gulle. Fastän höet var sereverat! Ville inte dra honom från höet sen så han fick vila, men han verkade iallafall på bra humör och glad så inget trött av vaccineringen. Skönt!
 
 
 
Onsdag 21 september
 Verkade glad i hagen men var lite småtjafsig inne. Ev pga hungrig, de andra hade vart det när C höade. Red ut och han var inte helt avslappnad - men inte exakt spänd heller. Svårt att beskriva. Red därför bara rakbanan till "bron" mot isishagen och sen hela vägen ut och tillbaka. Fick rida på kort tygel till stora lösdriften och sen en bit hemåt med, men kom ner bra mellan. När jag släppte honom blev det pip/brall och kuta ner, han kan bli lite sån när jag fått hålla honom ganska mycket. Då ska han liksom få ur sig allt det där som jag hållt inne ;) Han har inte vart påverkad av vaccineringen alls, skönt!
 
Torsdag 22 september
När jag kom hade de fått hö, stod och pratade lite över staketet med Kerstin & T ett tag och när jag till slut vände mig om och skulle gå till honom hade han lämnat maten och kom mot mig. Alltså. GULLE. Känns alltid lite extra i mattehjärtat när han gör så eftersom han är så himla matfixerad. Han var lite tveksam ut idag med, men när vi kom till slingan och jag satte på pannlampan slappnade han av helt. Jag har misstänkt att han är lite mörkrädd så det förklarade tidigare saker. Travade upp för stora backen, sen var han fin (vi gick långa vägen runt rundbanan på hans inrådan). Blev lite snabb ner från Kvarngården men kom ner bra sen  och slappnade av helt hela värgen hem, jättenöjd med honom!
 
 
 
 
Fredag 23 september
Dassväder, jag trött efter lång vecka + glömt ladda pannlampan = vila. Allt var dessutom klart så jag fyllde bara ett halvt badkar lite och tog in Celinn.
 
Lördag 24 september
Filo på världens myshumlr idag, han ville bara att jag skulle stå och mysa med honom vid huvudet. <3 Hjärtehästen. Red ut dryga 2h via Borgby/Gudby och sen en väg in i skogen som jag sett utmärkt som ridväg. Red rätt men nånstans kom jag fel och ut på ett motionsspår man inte får rida på. Får testa igen men är lite oklar på om jag red fel eller på om det berodde på de två hagarna jag stötte på, tillhörande stall jag inte ens visste fanns, haha! Bra stig iallafall, mycket lyfta ben, bitvis stenigt men vi har vart med om värre så det gick bra. Filo var bitvis spänd som han nästan alltid blir där, vet inte riktigt varför han blir det för inget har nånsin hänt. Men men, det blir iallafall bättre för varje gång vi är där. På stora hela mest avslappnad & fin & glad i övrigt. Han börjar bara så himla duktig nu också när jag gör mat efter ridningen, han har helt slutet banka i väggen av otålighet, känns jättebra! Han är ju fortfarande MEGATAGGAD på maten men han är iallfall chill. Det kan fortfarande komma nån spark när han äter, eller jag tror det är när maten tar slut snarare. Men även det börjar bli bättre.
 
Tryggt med kompis när det pangar som om det är krig..
 
Söndag 25 september
Red Norrortsledenrundan med J/Compiz, Filo var superfin verkligen, det är nog bästa gången nånsin där! Det har också vart en sån runda där han alltid stressat upp sig lite, gärna i skogspartiet. Vi red där hans första helg när han var som mest hejsansvejsan och han hade ju rötan då utan att jag visste det så han kanske har kopplat ihop den med stress, skönt att det är så mycket bättre nu för den är ju så mysig. Dock suuuperblött efter allt regn. Han var lite taggad i klätterbacken upp på berget, tror han kanske hade lite träningsvärk från igår då vi ju tagit det rätt lugnt denna månad och red ordentligt och mycket backar igår. 
 
Han har ett liiitet skavsår av D-ringsbettet på vänster sida idag så jag ska köra bettlöst helt tills det är borta. Har ändå tänkt växla tillbaka till Fullcheeck nu, och köra varannan månad med dom. Han har gått jättebra på det och jag har ridit ridit 7 gånger på det denna månad (rider ca 2 ggr/v med bett) och det har inte vart nåt innan men jag tänker att jag sätter på bettskivor på det i November. Bytte träns så hacket sitter på GG-tränset nu, och tog hem MH-tränset för att tvätta nån gång i veckan. Ska testa rida med softpullet nån gång i veckan som kommer, har velat göra det men inte kommit mig det så det var en bra anledning nu.
 
Lortgris
 
Han fick behålla värmeflätorna idag (18 grader!) i hopp om att inte äckla ner manen i leran lika mycket.. Reflexgrimma & reflexgrimskaft som gäller nu, måste se efter fler reflexgrimmor.

11-17 September 2017

Måndag 11 september 

Tog in Filo och borstade och fixade. Jag hade en vag tanke om att tömköra men Filo var inte på superhumör och inte jag heller, jag var lite trött efter helgen och kände därför att oddsen för pannkaka var hög. Därför gick vi bara ut i hagen efteråt, T höade så jag kunde bara åka hem vilket var skönt.
 
 

Tisdag 12 september

Bestämde att Filo får styra veckan, men han var på bättre humör idag, lugn och chill och kunde stå still även när Celinn kom in. Funderade lite men bestämde mig ändå för att rida när han var på bra humör, red slingan. Synd att det var jakt den dan jag och Linda red, det är verkligen min favorit att rida där och längs med sjön. Filo var jättefin, chill tills det började skymma. Vi stannade vid Kvarngården och pratade med Mia, sen fortsatte vi och då blev han lite spänd men slappnade av efter ett tag. Det är just i skymningen sådär som han blir lite så. 
 

Onsdag 13 september 

Var supertrött, lång mötesdag och smygförkylningen blossade upp lite så jag kände mig som en påse skit. Filo och nån mer stod inom synhåll från grinden när jag kom, Filo tittade upp och jag ropade hej. Han började gå mot grinden innan jag ens hann helt fram, drog snabbt fram mobilen för att filma. Han fortsatte komma mot mig och när han kom lite närmare brummande han plötsligt till mig! <3 <3 Åååh alltså mitt hjärta! Kan inte ens förklara vad det betyder. Han med sina trust issues. Det är första gången han gör det, det gick rakt in i hjärtat. Så glad att jag fick det på film!
 
Tömkörde & mötte älg. Gah.
 
Torsdag 14 september
Kände mig krasslig igeeen. De hade just fått mat så jag klappade bara om Filo som verkade vara på bra humör.
 
(urgh blogg.se vrider bilderna ibland, så irriterande!)
 
Fredag 15 september
7 månader med Filo! Var sen ut och Filo halvsov vid äppelträden & inte supersugen på hittepå. Tog in honom ändå och borstade/kliade/myste & gav mat, sen fick han gå ut igen.
 
<3
 
Lördag 16 september
Lyckades miss-tima in jakten igen men red ut med L/Kingen så det gick bra, han blev lite spänd vid skotten men Kingen klipper inte ens på öronen så han slappnade av snabbt. Jättefin i övrigt.
 
Söndag 17 september
Var med som groom till MIkaela & Penny på dressyrtävling i Östervåla, jättekul! For ut på kvällen med Stjärnan & hennes nya medis Lo. Hon var spänd men Filo väldigt chill, vi red slingan bara.
 
Haha, Filo är alltid jättesur när han hamnar efter på väg ut. Men vägrar gå snabbare. Han verkar liksom sur för att andra inte vill chilla ut.. :D

4-10 september 2017

Måndag 4 september
Filo kom direkt när jag ropade, spöregnat halva dan idag. Varken megaglad eller sur, mittemellan. Red bara en kortis idag, Grönanvägen och skogen hem ner till stora lösdriften. Han var inte på superhumör så jag red med silkesvantar och ville inte tjafsa med honom. Vi red lilla skogsrundan som jag tömkör normalt. Hade reflex på och försökte testa styra/bromsa honom lite med den men han fattade noll av det så jag gav upp det och fokuserade på ben mest. Gick ändå rätt bra och han var duktig neråt. Jag behöver knappt ta i tyglarna för att hans ka bromsa men jag märker att han liksom VILL det. Även om jag har lätt mot ingen kontakt och bara håller dom så man tar lite då och då (beroende på vad han gör med huvudet) så bromsar han bra själv men får han helt lång gasar han på. Det är ju liksom nästan ingen skillnad men det blir det menalt hos honom. Hoppade av när vi kom ner på vägen och gick hem och han var superduktig och höll sig bakom utan nån korrigering.
 
 
 
Tisdag 5 september
Red rakbanan och Fornbodaängen med C/Brutus, Filo var fin! Vi travade en bit längs med fårhagen hemåt. Efter en stund började han öka lite men han lyssnade bra när jag bromsade, vi slutade strax efter. Inget alls att klaga på, han var superfin idag! Ny häst i stallet då Spursens ägare köpt en som stod i uteboxarna, Celinn Palema. 
 
Jetetrött..
 
 
Onsdag 6 september
Jag krasslig & kände mig förkyld igen = hagvila; koll & kratsade hovar. Vi har inte gjort det innan så mycket så han är lite so/so med det men det är bara jobba på! Han har vart lite kladdig bak senaste veckan men Pärlan har inte vart i hagen så tror det främst är det. Han var heller inte supertaggad på att hänga men vi hade ju ridit 3 dar nu så det passade bra med vila.
 
 
Torsdag 7 september
Hade tänkt rida idag eftersom jag inte skulle komma på fredagen och rida hela helgen men han ville verkligen INTE, jättesur och gick iväg varje gång och började till slut nästan jogga iväg så då sket jag i det och tog en promenad med Ari i skogen istället.
 
 
 
 
Fredag 8 september
Jag hade höst-kickoff med jobbet så T höade & kollade Filo
 
Lördag 9 september
Linda hälsade på! :D Såå kul, hon fick rida Filo och jag red Pärlan. Listan över de jag har förtroende att rida Filo just nu är är extremt kort, och Linda är nog överst på den. Jag var också duktig och höll mig från att ge några förhållningsregler, haha ;) Och det gick sååå bra, han var ungefär som jag tycker han är med mig och lyssnade bra på henne. Det var så kul att kunna se att han ökade på och så gjorde Linda en pytteförhållning och han lyssnade bra. Vi red till Norrortsleden men vände istället för att rida genom skogen då jag var lite orolig att ahn skulle bli lika uppjagad för jakten igen. Synd också för jag hade tänkt att vi skulle rida längs med sjön som är en finare ridtur, men jag glömde helt bort jakten. Filo lite gladare idag men var ändå inte superpigg på att bli inplockad, fick testa ett par gånger innan han gick med på det och sen var han ganska grejig på gången, var plötsligt jätteintresserad av Celinn och skrapade en massa. Vet inte riktigt var det kom ifrån men ute var han som vanligt tyckte jag.
 
<3
 
Söndag 10 september

Idag fick Linda vara fotograf när jag red dressyr på ridbanan. Det har gått så kaosigt och han har fuskat och vi har blivit osams så jag släppte det i väntan på Marie, hade hoppats att hon skulle kunna den här helgen men det gick inte. Men jag tänkte att det är väl bra med lite ”före” bilder också.. Dock blev jag superöverraskad när han var jättefin! Vänstervolterna gick helt otroligt bra, Höger inte lika men det är både hans och min svåraste så jag var ändå nöjd fastän de ibland blev lite små eller bara halva volten rättställd. Han lyssnade mycket mer på innerskänkeln än han gjort tidigare också. Tvärning i volt gick JÄTTEbra, bättre vänster än höger per usual men inte lika dramatiskt som med volterna utan rätt bra även i höger. Kvartsvändingar/fyrkantig volt gick OK ett tag, när vi gjort den några gånger har han lite svårt att hålla sig rakriktad och börjar börja sig. Oklart om jag är för dålig eller om han försöker fuska genom att börja sig istället för det jobbiga att trampa runt. Var ändå nöjd med honom även om det blev några från stillastående istället för skritt mot slutet.

Efter kanske 20 min (uppskattade vi) blev han lite less och började dra emot bettet, vilja gå hem osv, då tog jag lite mer i vänstervarvet så jag avslutade bra och sen gick vi hem på väldigt god känsla. Har vart lite uppgiven om detta så jag var supernöjd med det. Hoppas nu verkligen vi kan komma igång med Marie och få ut henne på regular basis!

Piloten var för vedervärdig men på ett par kort lyckades vi iallafall se bra ut båda två ;)