Senaste dagarna, kommande dagarna & tillbaka till verkligheten

Igår fick Filo hagvila (som jag kallar det när jag bara tittar till honom i hagen utan att göra nåt annat), eftersom Brutus ägare inte är här och ingen medis heller typ så blev det jag som fick skrubba stallet. Inte för att jag exakt var tvingad men det blev rengjort så dåligt på väggarna så det var tvunget och jag har bara inte i kroppen att låta det vara när vi väl börjat städa (tänk om samma känsla fanns i egna hemmet..). Så jag har gjort det lite i omgångar, på söndagen tog jag Filo & Pärlans bovar in och utvändigt + väggen mot foderkammaren. På måndagen tog jag Spursen box invändigt och igår tisdag alltså Kingens + mittenboxen, ytterväggarna och spolspiltan. Det mesta torkade över natten så jag började ta in det mesta idag, och satte in lite spån & halm i Pärlans box men vi behöver halma upp mer där sen. Men nu är det mesta gjort och jag kan med gott samvete vara borta i helgen. De äter inte supermycket hö faktiskt så jag ska moffa fullt i alla tre lådor på fredag så borde de överleva på bra. Kerstin kan köra in med fyrhjulingen vid behov (men det är bättre för hennes kropp om hon inte gör det) så det är inte exakt nån panik.
 
Idag red vi runt Fornbodaängen, han var väldigt fin på gångvägen längs Norrortsleden men det var typ det enda. Jag hade glömt spraya innan vi red ut så det var mycket flygfän vilket alltid får honpom att stressa på lite, sen var han inte riktigt på humör och tyckte att vi kunde vända, alternativt villle bara äta tistlar. Sen så fort vi kom ut på rakbanan igen slappnade han av och ännu mer hem så det var verkligen bara tjurtjafs. Men han måste ju få ha det ibland också :)
 
 
 
Jag åker till Carin i Westerås på fredag em/kväll tänkte jag och så åker vi ner mot Ullared på lördag morgon och shoppar några timmar, sover där och sen blir det mer shopping + hemfärd på söndag. And that was my vacay. Utan planer gör det ju egentligen inget, men visst känns det kort. Nu har det vart så segt med vädret och vattenbristen (det regnar fan i hela jävla Sverige inkl resten av Väsby förutom i vårt stall, vi BEHÖVER regn för det är så sjukt torrt och vi har noll återväxt), jag har mest bara chillat hemma när jag inte vart i stallet men jag känner heller inte att tre veckor hade gjort så stor skillnad, inte i år.
 
Hemma har jag iallafall kommit ikapp med all tvätt vilket är skönt. Jag behöver dock städa men jag tänker att jag ska ta tag i det nu när stallet är klart. Vill verkligen kunna gå till jobbet nästa vecka och INTE känna att jag har saker jag behöver göra hemma för veckodagarna blir ju alltid fullbokade pga stall och på helgerna blir det inte högprio heller då jag vill chilla lite. Det samlar ju lätt på sig liksom. Nej nu ska jag ner och hämta några täcken i bilen som jag tog hem för att tvätta, vinnartäcket kan ju vara lite kul att ha på honom på DM:et även om vi inte kommer vinna nåt ;) och fleecetäcket är sjukt skitigt så jag tänkte dränka dom i såpa i badkaret. Och kaaanske börja städa hallen eller köksbordet?
 
Just när jag borstat klart idag kom Kerstin. Då när jag lämnade honom tyckte han det var en bra idé att rulla sig.. morr.. :)
 
Det är liksom så kul med kutterspån i halvmeter lång man..
 
- Haa-ha!

Catching up: 10 - 14 juli

Måndag 10 juli:
Tömkörde Filo til Isisängen & längs med kanten av den. Han var mycket fin hela tiden och med mig hela vägen. Vi flyttade Filo, Pärlan & Spursen till sjöhagen på kvällen då det fanns lite bete där.
 
 
 
 
Tisdag 11 juli: 
Filo var lite spänd i nya hagen och ville direkt komma ut. Han slappnade av direkt i stallet men hade vart lös i magen synts det under svansen. Han var OK ut men lite väl spänd, red till ridbanan för att testa övningarna från förra veckan men det gick inget vidare alls. Testade ett Billy Allen-bett men han gillade det inte alls, det var väldigt tydligt när jag började ta lite i tyglarna. Fick hem ett PS-nackstycke jag köpt - blev såklart för litet. Hade egentligen inte väntat mig annat men jag var ju tvungen att prova.
 
Tror det blev för störande i mungiporna för honom, han har ju rätt mycket där.
 
Onsdag 12 juli:
Hagvila, klapp i hagen. Filo glad & mer avslappnad i hagen idag.
 
Hingstbeteendet kommer fram ibland.. :)
 
Torsdag 13 juli:
Filo inte på toppenhumör, han var rätt myggbiten idag. Red till Emmylundshagen, vände, red in i skogen på stigen ut till vägen igen, genom skogen till p-platserna, genvägen till backen, ner på Fornbodasrakbana och sen hemåt igen. Ingen megatur alltså, ville bara ha honom nöjd och han var faktiskt det. Lite rinnig bak men inget kladd iallafall, och mer avslappnad än på tisdagen. 
 
Fredag 14 juli: 
Andra gången i sadeln, lugnare tur upp för backbanan, ut på rundbanan & hem. Han taggade på lite just när vi kom längst upp men annars var han faktiskt rätt chill. 
 
Hahaha <3 Här åt han på en taggbuske så han hade massa små sår på mulen

Catching up: 3 - 9 juli

Måndag 3 juli:
Tömkörde samma runda som sist, ängen bakom Isishagen. Filo var inte direkt på humör och gick OK men inte helt bra hem. Lite rygga, bra halter. Lite brötig när vi skulle ut sen, fick säga till honom ett par ggr ut till hagen.
 
 
 
Tisdag 4 juli:
Filo var småtjurig och det smittade av sig på mig, var dessutom redan stressad. Sen red vi vår första lektion, för Marie. Det kändes jättebra och vi fick beröm och allt kändes bara så bra! Jag var supernöjd efteråt och Filo var också på bättre humör. Hon fick rätt på mina hjälper och vi övade volter, lättare tvärningar i volt och kvartsvändingar (fyrkantig volt). Filo var superduktig verkligen. 
 
Onsdag 5 juli:
Filo fick hagvila, mindre sur men inte heller superglad.
 
Torsdag 6 juli:
Fick en sadelgjord jag köpt så vi provred Wintec-sadeln för första gången. Jag hade lite för korta läder och fick justera en del innan vi red iväg. Red slingan och Fiskartorpsskogen, travade lite så han skulle svettas bra (första backen + stora backen). Kändes väldigt bra!
 
Dock har jag fått ge upp på nosdelen. Jag TYCKER att det är här den
borde ligga, men då blir det för sladdrigt & ostabilt. Får väl testa ett full ändå.
 
Fredag 7 juli:
Filo var jätteglad i hagen, han stod och vilade själv och kom mot mig när jag kom. Hade de första knölarna (jag börjar dock helt ärligt fundera på om det är intektsbett för nu har han liknande knölar på ena frambenet och mellan frambenen undertill). Red en ny stig i Törnskogen, gick OK men han blev spänd bitvis. Slappnade dock av när vi kom ut på Grönanvägen hem.
 
Lördag 8 juli:
Jag var superseg. Hade en pyssel & umgåsdag, tog in honom och borstade/fixade, han fick beta lite innan och säkert 20 minuter efter. Stjärnan & Brutus åkte till Blidö på sommarlov.
 
Mys <3
 
Söndag 9 juli:
Red till Borgby > Gudbyrondellen > Spiltan > över Täbyvägen > Norrvikenskogen > hem. Filo SUPERFIN hela turen, mer nyfiken än stressad. Jättecool över Täbyvägen trots att en bil blåste om oss i minst 80 när vi skulle ta oss ner för branta sidan på andra sidan vägen. Det är verkligen SÅ fint längs de vägarna alltså! Längs med sjön tidigare mötte vi tre killar med mopeder, de stängde av dom men vägen är smal och vi skulle gå mellan dom och träd utan mycket space. Filo gick förbi två, men började tveka på den tredje och tog nåt steg bak, lyckligtvis så lyssnade han på mig när jag manade på honom och han gick förbi utan något problem. Det kom bara en "herregu"-pust från honom efter sen, men ingen stress. Han fnorkade mer för fjordingen från Borgby som vi sen mötte, haha! Vi mötte ÄNNU mer motorcyklar mellan Gudby & Spiltan men allt gick bra. Supernöjd med honom!