Träna på att stå still utan rep

Jag håller på att lära Pärlan att stå still på gången utan att sitta fast, när vi kommer hem. Hon förstår inte riktigt vitsen, men är väldigt duktig. "Aaapp" har blivit mitt stoppord till henne (som i "app app app.."), haha, vet inte varför? Honey lyssnade på whoa, vet inte vem eller när det lärdes in men det var det hon lyssnade bäst på som stopp. Iallafall, i fredags stod Pärlan lös när dörren bakom drogs upp av vinden så jag gick bakom henne och drog igen den. Då gick hon mot sin box och jag försökte snabbt både med "app app app" och kropp stanna henne. Just vid boxdörren nådde jag henne och jag riktigt såg hur hon brottades mellan att lyssna på mig och gå in i boxen, till slut blev det boxen ändå och då blev jag arg på henne, drog ut henne och backade henne till samma plats igen.
 
OJ vad hon tycker det är jobbigt när jag blir arg på henne. Jag kan ryta till från ryggen om det behövs när hon blir rädd men normalt sett behöver jag aldrig bli arg på henne för hon är så enkel och lydig och det är sällan tjafs med henne. Så när hon stod där hon skulle såg jag att det verkligen gick runt i skallen på henne och till slut kom hon till mig och bjöd in till gosa och frågade verkligen om allt är OK och då smälter ju hjärtat. Lilla griseponnyn! <3 Hon har verkligen så mycket potential till t ex markarbete och lekar osv. 
 
Jag tror att allt sånt här arbete är utifrån hästen själv. Det började inte med att jag tänkte lära henne stå lös, utan att när jag kom tillbaka och tog av henne ridsakerna, kanske slängde på ett täcke och tog av henne grimman så störtade hon i boxen direkt och jag tyckte det var lite irriterande. Så jag började lära henne att stå still tills jag tog ett steg bak mot bogen på henne och bjöd henne att gå in. Sen har det bara utvecklats därifrån. Sen är det inte svårt då hon är väldigt cool i all hantering, men ändå.
 
 

Paket!

 

Idag fick jag hem ett paket från welloteket.se, jag beställde B12-tabletter eftersom mina snart är slut. Jag har ätit Symboicort som läkaren skrivit ut när jag hade brist men nu har jag hört att Symbicort inte är veganskt utan innehåller animaliska fetter. Hål i huvudet alltså.. Men Holistic hade en B12-tablett som innehöll samma innehåll B12 (1mg/tablett) så nu kör jag på den. Det är en sug/tuggtablett så det är extra bonus för mig som har lite svårt att svälja tabletter.

 

Jag har även beställt hem zinktabletter från Holistic (också veganska). Jag tror inte jag har zinkbrist, jag minns inte sist jag hade vita fläckar på naglarna. Jag hade det jämt när jag var yngre och åt blandkost/kött men ja nä jag minns inte ens längre. Zink finns i rätt mycket vegetarisk/vegansk mat. Och inga symptom passar in på mig, förutom ett; ”du är sjuk hela tiden”. Jag tror inte att mitt sjukdomsår beror på zinkbrist men jag känner att mitt immunförsvar är NOLL, det får liksom aldrig återhämta sig. Så jag känner att jag behöver göra nåt för att boosta det. Har även funderat på att börja äta spirulina men det är ju SÅ äckligt så jag börjar med zink och ser om det ger nåt. Det kanske är för sent, men nåt måste jag testa.

 

Har även köpt en ny vattenflaska till jobbet, de här från bkr är rätt inne just nu och de är väldigt fina. Glas med silikonhölje. Jag är lite sån att jag inte dricker om flaskan inte känns rätt och det vet jag ju inte innan jag dricker.. så får hoppas att den känns rätt :) 

 

Är supertrött nu. Nya tjejen F verkade väldigt trevlig och Spursen gick bra med henne, hon kunde rida honom i form också, vilket var kul. Det var jakt & mycket folk ute plus att det eldades vid vändplan vid stora backen så det var lite mycket men lika bra det så fick hon känna på hur de kunde bli. Hon ville gärna komma igen och jag tyckte hon verkade bra så vi kör på! Jag ska dock lägga mig i sängen nu, klockan är bara sju (men egentligen åtta om det hade vart sommartid än) men jag är rätt färdig. Vart lite mer hostig idag och känner mig lite mosig så jag ska inte pilla på iPhonen så länge innan jag somnar.

Sovhelg

Åh vilken skön helg! I fredags mådde jag som en påse skit och hade inte riktigt släppt torsdagen så det var skönt att fara ut en sväng på Pärlan på kvällen. I onsdags var hon lite spänd så vi red bara lite på rundbanan men det kändes bättre i fredags så vi tog "vanliga" kvällsrundan; slingan och den några varv rundbanan. Hon taggar på som fan när hon kommer ner på rundbanan, hon har också vart fin när Kerstin kört snabbt på Valla. Vi får väl se när hon är tävlingsredo men jag tror inte det är superlångt bort. De var inne igår med så det blir perfekt att rida ut med hon som ska komma och provrida idag. 
 
Igår låg jag bara i bäddsoffan hela dan och vilade. Frisk är jag ju inte, en normal kropp pallar inte att ligga i sängen hela dan. Annars är det typ samma som senaste 2 veckorna, känner mig stark & pigg men hostar & hackar. I fredags hade jag så himla ont i halsen men det är borta nu och nu är det bara hostan igen. Iallafall fått diskat & städat upp köksbänkarna. Får se om jag hinner med köksbordet efter stallet. Ska ut lite tidigare och mocka och så så jag ska börja dra mig snart, ska också ner med återvinningen & hämta ett paket innan jag åker. 
 
Jag känner inte ens att jag velat se Kent i helgen. Behövde verkligen få vila denna helg, vart off hela veckan och det beror säkert på att jag gick upp 4.30 i måndags och jobbpendlade Oslo-Gamla Stan.. På inte helt frisk kropp. Tror jag kommer vara piggare i veckan och har släppt torsdagen lite mer nu. Känns så skönt att bara vara hemma i egna livet, hemmet & hästarna.