Filos utrustning just nu

Grimma/Grimskaft
Jag varierar grimma & grimskaft, ca 1 gång/månad för att de inte ska bli för slitna eller äckliga eftersom de hänger utomhus hela tiden. Just nu har jag reflexgrimskaft & reflex på nosdelen, men snart börjar det vara mörkt redan när jag tar in och då ska jag börja använda min reflexgrimma också. Grimskaftet har jag sen tills det är ljust, grimman varvar jag med vanliga som jag har en reflex på nosgrimman tills ljuset kommer tillbaka. Skulle egentligen helst ha två reflexgrimmor men tycker ändå det funkar. Har så många grimmor så kan inte riktigt rättfärdiga köpet av en till även om det vore bra.
 
Träns & Bett
Jag varvar alltid både träns & bett för omväxling, just nu är det denna kombination: Mountain Horse Meteor Bridle med ett 5" tvådelat tränsbett med lösa ringar, Dyon Hunter med rakt Kimblewick & Glen Gordon Diablo med tredelat Fullcheekbett. Har precis höstpensionerat sidepullet, det kommer en period på hösten när han börjar utnyttja det och slutar lyssna, börjar dra och så måste jag hålla för hårt än en ska på sidepull och sen är vi båda två irriterande. På bett behöver jag knappt hålla honom alls. Största delen av året rider vi utan nosgrimma men på våren när pälsfällningen börjar blir han superirriterad i pälsen vid ridning (Jan/Feb till Apr/Maj, beroende på när det börjar och när det är klart) och då fokuserar han bättre med nosgrimma på. Jag fattar inte riktigt varför men den perioden har vi nosgrimma. Tvådelade bettet är nytt sen slutet av Augusti och han har hittils varit väldigt förtjust i det (märks på hur han tar bettet vid tränsning).
 
Sadel/övrigt
Rider mest med min Jeffries Kili dressyrsadel, och ser ut som att vi kan fortsätta med det, men den måste stoppas om relativt snart, håller på att maila med Mustang om tid de kan komma ut till gården. Blir nån tusenlapp dyrare tyvärr, men hellre det än att behöva transporttjafsa för omstoppning. Det vore en sak om vi behövde helt ny sadel men när den bara ska stoppas om gör jag hellre såhär. Varvandet med barbackapadden har blivit mer sällan på senaste men det är ju för att vi är så igång nu. Blir säkert lite mer i vinter. Tömkörningen har gått trögt i år pga insekter osv och nu är det för mörkt.. Har svarta syntetgjorden från Ullared och den funkar bra, men jag måste ta mig till Häst & Hound och få den andra som har liksom en platta lagad. Drömmer om en Freedom-gjord från Scharf men har tyvärr inte 3500 i bakfickan såatte. Men det går ju bra nu ändå, det är ju bara det att jag vill ge Filo det bästa. På tal om att inte ha pengar så måste jag spara för jag vill ju börja bygga upp honom med mål att kankse komma ut på P&J nästa år och då vore en hoppsadel något bättre. Det är ingen panik där heller eftersom vi är långt ifrån att komma nånstans där så nåt enstaka skutt går i dressyrsadeln, men. Dags att börja spara oavsett.
 
Täcken
Filo berättar när han vill ha täcke (han börjar ömma i ryggen), har ine hänt än då det är varmt än, brukar vara när det ligger konstant runt nollan. Har köpt ett nytt begaganat ofodrat regntäcke från Shires & så har jag ett från Kerstin som jag ska testa i år, det rosa har jag ute för försäljning eftersom det inte riktigt passade. Hittils har jag inte kunnat ha ofodrat länge alls utan behövt ta lättare fodrade, men å andra sidan har jag inte heller haft nåt regntäcke som legat riktigt bra, så kan ju vara det med. Bucas Smartex-regntäcket som jag köpte ifjol gav tyvärr bogskav, så jag funderar på om jag ska klippa halsen/bogen i år men avvaktar och ser behovet. Just nu är det ju fine om han går ut svettig pga rätt varmt & han har inte täcke, men det är sen när vi kommer till att han vill ha täcke som jag ska fundera på det. Sen har jag mina Bucas Freedom Turnout 150g som vintertäcken, har två av samma modell men ett nytt och ett äldre så ett är lite tunnare då fodringen har packats ihop, så det är kankse 50-70 nånstans, och det andra ÄR 150. Det finns ju såna regntäcken med, så om inte nåt av de här två funkar så får jag nog ge upp och köpa ett sånt eftersom jag vet att de passar perfekt på honom. Men jag köper ju helst inte nytt, så håller tumme att nåt av de här två kommer funka.
 
Benskydd
Det är som vanligt, kör med damsaker fram sen förra sommaren då han slog på överbenet och det är inga konstigheter. På sommaren när han ibland slår sig på insidan av benet (karleden men på inisda ben) har vi karledsskydd de dagar vi rider skogsvägar och det funkar bra (behövs inte vintertid pga vinterpäls). Väldigt nöjd med reflexdamaskerna från Rambo som jag köpte ifjol, där hela damasken är reflex. Kämpar på med Whitakerdamaskerna jag älskar men ett par blev trasiga pga annan häst i stallet åt på dom, sen hittade jag nya beg och nu har de också pajat i en söm.. men jag ska försöka  se om jag kan få dom lagade.
 
 Här med JW-damaskerna & fullcheeket på MH-tränset.