Pärlans lopp

Det gick inget vidare för Pärlan idag. Surt när det äntligen blev lopp men både när jag körde i söndags & när jag tog en extremt lugn runda igår kändes hon lite off. Hon travar ju alltid på men hon hade inte rätta glöden som hon hade förrförra helgen och kändes nästan lite trött. Såg inte så bra på ATG Live men jag tror hon galopperade vid start. 


Hon startade som andra sist och slutade fjärde sist, men det syntes att hon inte riktigt hade nån fighting spirit. Undrar om hon kanske har nån liten infektion i kroppen. Hon hade ingen feber igår men det kan ju vara nåt annat som spökar. Oh well. 

Nedan är från målsnöret, hennes kusk har vit jacka.

Dagens middag

Vart så trött & haft lite aptit måndag/tisdag. Oklart varför egentligen. Kan vara stress men det är inte normala stressyndrom för mig. Anyways. Tränat på gym för första gången på en vecka (tog ju ut mig lite för mycket förra veckan), 75 minuter anti-gravity yoga. Exakt vad jag behövde, dessutom var det lite nya saker som var jättekul! Supernöjd. 


På väg hem; Gå igenom Twitter (ångest) & matplanera middag. Det är så bra med Lifesum, det är bara testa lite fram & tillbaka tills det blir bra. Vilket gjorde att lin middag blev; ris med Fry's chicken style bites stekta i mjölkfritt margarin & hot sauce, toppat med 25g valnötter (mitt bästa tips för att öka fett & protein utan för myclet kolhydrater) & B-jäst. Kanske inte ser så mycket ut föe världen men det var supergott! Försöker bli bättre på det där med middag, hoppas det håller i sig!

Nu ska jag se nån YouTube-video till och sen försöka somna i tid. Imorgon blir det vanlig yoga.

En bra helg, en dålig helg

Personligen har jag haft en bra helg. Fick städat mycket igår, tvättade 6 maskiner och hängde upp ALLA kläder. Idag har jag vart i stallet 3½ timme och kört Pärlan, mockat 3 boxar, skrubbat vattenkar i hage och gått ut med 2x20l vatten till hagen. Nu har jag ätit, badat och håller på att göra matlåda och ska snart se Arrow & göra hummus.
 
Men först efter jag gjort min, sen en vecka tillbaka, nya sak att hålla mig ajour med USA. Via Twitter. Det låter kanske sjukt men allt i det landet är sjukt och medierna hinner inte med att rapportera om allt för det går för blixtsnabbt. På Twitter händer allt direkt. Som förbudet för personer som kommer från 7 specifika länder. Personer som haft Green Card i 7 år blev vägrade att komma in i landet. Det började komma i effekt redan igår när massvis med människor blev fasthållna på flygplatser runt om i USA. En person som hjälpt USA i Irak under 10 år har sedan dess bott i Sverige. Han fick tillåtelse att åka till USA för att träffa sin familj och Trumps beslut kom medans han satt på planet. Han blir nu tillbakaskickad. TILL IRAK. Där det förmodligen inte är säkert för honom att vara efter att ha hjälpt USA i tio år. Historierna fortsätter. Ett femårigt barn. Läkare, studenter, en av de Oscarsnominerade för bästa utländska film. Halva New Yorks advokatväsen fanns på JFK för att hjälpa alla osm satt fast och sedan 2 igår natt, när vissa blev genomsläppa då en domare funnit regeln bryta mot lagen och USA's konstitution, har ytterligare 4 domare kommit fram till samma sak. Min twitter är här om ni känner att ni inte har koll på allt som händer. Det är svintungt, det är tungt att läsa. Men jag vägrar hålla mig oinfomerad, jag vägrar sluta retweeta. Det är det enda jag kan göra där jag är just nu. Sprida ordet. På helgen försöker jag läsa en timme varje morgon & en timme varje kväll, på vardagar blir det bara en timme på kvällen.
 
Läste en artikel skriven av en historiker som ser detta som början på en mörk tid. BÖRJAN. Jag gör också det. Det känns som att den började för länge sen. Och att det ska bli värre. Ser inte alls fram mot vårt val nästa år för jag har en äcklig känsla av att detta kommer ge ripple effect och ge eld till rasismen som ökar även i Sverige. Vi har så sjukt svaga partier just nu, det känns så äckligt att ens tänka tanken på att rasistpartiet får mer och mer inflytande och makt. 
 
Protester vid JFK i New York igår natt