Om galoppträning & veckan

(null)


Vi tog en lugn vecka, dels för att Filo skulle få vila upp sin kropp efter vurpan, och dels för att han vart lite snubblig med för långa framhovar. Det var dessutom supervarmt så det gjorde inget, vi har haft med Pålagutten två gånger då jag fick ut Mikaela & Anna att rida honom. 

Torbjörn kom igår och Filo somnade typ direkt han klev in i stallet. Efteråt var han på galopphumör, jag har backat galoppträningen lite sen han började hitta balansen. Han fattar inte fattningen alls utan blir bara stressad av mitt drivande, så jag har backat till att bara galoppera när han själv ber om det, och då bara på de ställen där jag vet att han tar galopp så jag kan använda hjälperna just där. Vet inte om detta är bästa sättet men det är det jag kommer på utan tränare.

 Jag känner inte att det är bråttom och jag tror inte att han är helt redo än för även när han ber om det håller han inte på jättelänge (han får själv bestämma hur länge, så han tycker det är kul). Känner att det kommer funka när han är mer redo. Har en liten känsla att han tycker att galoppen är samma som travartraven dvs "fort" så just därför vill jag också inte jaga på honom så jag väcker nån stress. 

Jag tänkte tömköra/tömlongera honom idag så jag får känna om han är bättre i högersidan.  Sen ska vi ha in ett dressyrpass & ett samlad trav-pass i veckan också, hade tänkt traven igår men han ville ha sidepullet och han kan inte ta det stöd han vill ha i det. Har tänkt öka på till normal ridning den här veckan iallafall så jag kan ta långtur i helgen. Och så mycket lastträning vi kan (beror på tid & hur mycket bilar som är på gården).