Äntligen lera!

Det har vart snö & is i tre dagar men vart OK i hagen då det vart ojämn fryst lera under snön = Filo har klarat sig bra utan brodd & sula. Det blev plusgrader mitt på dan igår och ökade sen under natten så nu är allt borta (har jag fått rapport om) så för första gången sen i söndags vågar jag nog ta Filo till stallet ikväll, och kan förhoppningsvis även rida!

(null)

På måndag kommer hovis med sulor & brodd så då behöver vi inte fundera på det mer. Vet inte om jag skrev det men hade först tänkt sätta på guldskor, men ändrade mig och kör vanliga nu och sen får jag se i början av Februari hur vädret är då & hur vintern vart. 

Är det snö då så skippar jag nog dom och kör på vanliga men om det är en vinter som förra dvs mest is så ska jag fundera på om jag hellre tar guldskorna och köper såna Huf Flex ifall det kommer snö då. Hursomhelst, ska bli skönt att slippa vara orolig över underlaget, ändå skönt att det bara vart vardagarna förra veckan och halva denna. Borde kunna rida till på söndag, ev får jag skippa den men vi får se. Hoppas iallafall kunna rida nu tor-lör om inget annat händer.

Ska bli skönt att kolla ryggen ordentligt idag också, han har känts bra eller bra my lite varm under 150-täcket sen i helgen då jag lade på det så han borde vara bra nu. 

Nu ska jag och besikta bilen innan stallet, blää. Håll tumme, plz.

Slav till vädret

Blev sämre i knät igen efter ridningen i söndags. Nu kom det ju snö natten till måndag, nog mycket för att inte vilja ta Filo ur hagen (då han inte har brodd än), så ingen ridning ändå. Då det var rätt bra underlag i hagen kändes det inte som nån idé att dra honom till stallet och tjafsa med traktbrodd. Hade det fortsatt vara kallt kanske men nu är det minus idag (kom lite mer snö natten till idag men inte megamkt), men imorgon em/kväll ska det bli plus & regn. Hoppas verkligen det så känns det enklare med allt.  Hovis kommer på måndag och just nu är det plusgrader & lite regn här o där onsdag kväll > lördag. Sen är det då snö och minus från söndag men då ska vi få på allt sen. 

Hade tänkt sätta på guldskorna igen (om det går) men har tänkt om, jag har hovis nu & dessa skor alltså till början av Februari, så jag tänkte köra vanliga till då så är jag säkrad med brodd och sula och sen får jag se i början av Februari hur vintern vart då/är om jag drar på dom då, eller om det blir samma lika till början av April. Har ändå haft bra timing vädret/hovis i övrigt så är nöjd med det. Var lite nervös att gå utan nåt till December men det har ju vart milt hittills. 

Känns skönt att inte behöva oroa sig mer, eller snarare kunna GÖRA nåt. Nu har han ju bara stått vardagarna hela förra veckan & iallafall halva denna så det är ju inte så länge och det har brutit den där stressperioden vi kom in i. Hoppas kunna rida torsdag - lördag och söndag får jag se. Och sen hovis måndag. 

(null)

Nåt helt annat; hittade ett sånt fint Gold Medal-schabrak på Pålle & Mimmi förra månaden, jättenöjd!

13 - 19 November

Måndag 13 november

Idag hade jag inga planer att rida, Filo & Brutus kom upp till grinden och mötte mig när jag kom och det brukar betyda hungriga men de var rätt chill båda två faktiskt. Filo var för första gången på väldigt länge helt chill hela vägen in, så skönt. Det var strax under nollan och vi skulle inte rida så jag ville inte spola benen utan borstade bort leran så gott det gick, det var lite blött ändå men det mesta gick bort. Blev lite osäker på om han fått mugg bak men tror det var lera. Fick inte riktigt bort det men det kan lika gärna ha satt sig ordentligt och sen fryst, jättesvårt att avgöra utan att spola rent. Gnuggade in Vegebom och håller tummarna att det mest var lera. Mysig men inte mycket tålamod, det visade sig sen att de inte fått silage än så med tanke på det var han himla fin! Lite tjurig ut som vanligt på senaste, men efter att ha fått beta lite frostgräs gick han med ut utan problem. Han hade lite ont i ryggen men tänkte att det kanske bara var överanstränging.

(null)
 

Tisdag 14 november

Isigt på vägarna idag så inget rida, bara in för pyssel. Vill inte spola benen när de inte hinner torka under ridtur så gnuggade bara karlederna och tvättade bak så gått det gick, lite måste ju blötas såklart men det är inte mycket att göra åt. Iallafall ingen mugg så det var nog bara lera igår. Skönt! Mindre ont i ryggen idag men pillade inte supermkt då de var lite regnblöta. Jag & C höade men när jag bar ut näst sista skivan snubblade jag och föll, slog ena knäskålen rakt i en sten, gjorde svinont, jag var tvungen att skrika högt för att inte börja gråta. 

(null)

 

Onsdag 15 november

Fortfarande isigt och ont i ryggen igen :( Pyssel & hink, som igår. Gick förbi häst på löpbandet för att vänja Filo tills den som ägde hästen blev sur och tyckte vi störde. Hade så sjukt ont i knät från igår att jag bara ville grina hela dan. :'(

  (null)


Torsdag 16 november

Fortsatt isigt, ont i ryggen & bara pyssel & hink. Dragit ner Em Vital till en dryg matsked för att se om det gör nåt för bajsvattnet. Känner nästan att jag vill sluta men samtidigt verkar han inte ha det magonda han visat ibland när han inte vart på nåt och jag tycker att han är mindre gojsig i ögonen också. Så svårt! Önskar jag visste vad som var rätt! Satte på fleecefodrade vintertäcket, det är lite litet men förhoppningsvis går det.

  (null)


Fredag 17 november

Jättenöjd kille idag, bättre i ryggen men inte helt 100. Lagom temperatur under täcket. Isen hade smält till strax bortanför stora lösdriften så vi gick en promenad dit. Han var superduktig, reagerade nån gång men annars avslappnad nästan hela tiden.

  (null)


Lördag 18 november

Regnigt när jag kom och han var för kall under täcket + hade ont. Efter en stund inne med yllet var han något bättre. Visade lite ojämnt när jag klämde så jag bestämde mig för att testa ändå och han reagerade inte alls vid sadling. Klara hälsade på oss, jag red först, över stora Grönanbacken och sen fick Klara rida till berget & hem. Filo var supersnäll, han försökte normalt gasa där han brukar men gick annars jättebra! Vad jag vet har han aldrig haft en nybörjade på ryggen förr så jag var jättenöjd med honom. Dessutom hade han ju inte gått på 5 dagar & jag glömde öronproppar.. oops. Men det märktes inget, tror det blev lite bättre av att jag gick bredvid. Och vilodagar verkar aldrig påverka honom tycker jag. Plusgrader så kunde spola av ordentligt äntligen.

  (null)


Söndag 19 november

Inget regn & idag var han bättre i ryggen, red runt rundbanan. Det kom två och galoppjobbade just när vi kom mot den från Kvarngården och då blev han lite taggad men lyssnade bra. När vi var på sista kortsidan ut kom lilla Tabac-kallisen travandes men han tittade mest. Han blev mer upprörd över att nån med en traktor lade sig JUST bakom oss, alltså..! Det förstår jag.. Till slut fick jag vända och be honom köra om oss. Fin hem sen, inga konstigheter.

Bytte till Bucastäcket efter då jag inte känner att fleecefodrade funkade. Kanske hade gjort det om det var 155 men det är 145 då det ligger inte bra och det har skavt & kliat på borgarna, inget som syns mer än lite tufs men hade jag fortsatt med det hade det inte funkat. Så trist för även det tjockare täcket med hans namn på är 145. Vilket betyder att det två fina inte passar. Det duger i krig som extrapaniktäcken men inte på lång sikt om han nu behöver täcke runt nollan, som det känns att han gör. Bucastäcket är 150 gram men det känns så himla tunt så jag undrar om det är gammalt och har tappat lite med åren. Iallafall är det enda som verkligen passar honom och han hade inget skav förra vintern då han gått med det så han får ha det nu och så hoppas jag att han klarar sig på det. Det är bara avvakta och se, beror väl på hur kallt det blir. 

Han har ändå vart på bättre humör den här veckan, vilket säkert berott på att jag vart inställd på noll prestation pga is & mitt knä. Så ska försöka hålla kvar i det om jag kan rida nåt kommande veckan (ska bli nån minusgrad hela veckan = stor chans för isiga vägar igen och han får broddar först 27:e), men räknar inte med det. Han har vart på bra humör med, men vill inte gå ut i hagen igen på kvällen. Förstår honom, hagen är inte kul men vad ska jag göra. Det är som det är. Det känns verkligen att han vill vara boxhäst, även om de andra två är med kan han frysa fast på gårdplanen utanför stallet. Men bra stallplatser växer ju tyvärr inte på träd.. jag har en plan men jag behöver helt enkelt vänta på att det blir ledigt där jag tänkt, och de har sällan ledigt.

  (null)

(null)