Bästa (& längsta) traven nånsin!

Igår red vi slingan, Fiskartorpsskogen & rundbanan. Först red jag intervaller och det är nåt jag normalt inte gör eftersom jag märkt att det triggar travskallen, då är han ofta tillbaka till att tagga trav efter det. Så sen blev det en längre skrittsträcka med lite tempokontroll för att få ner honom, men det gick relativt snabbt. 

Sen började vi trava strax innan stora backen, och joggade långsamt upp för den, uppe på, ut mot & längs med Täbyvägen. Sista biten orkade han inte riktigt hålla jämnt tempo utan ville antingen sakta av eller öka, men körde på när jag bad om det. Skritt genom Fiskartorpsskogen & ner mot rundbanan. Innan travade jag på halvlång tygel (höll på första tygelknorten), på rundbanan fick jag korta en knort till men han höll sig inom tygeln utan att ligga mot. 

Joggade ett varv i lugnt tempo på innerspår i höger varv (hans svåra varv) & ca 3/4 varv i ytterspår i vänster (hans enkla). Efter kortsidorna försökte han visa att han skulle gasa på men lyssnade extremt bra på broms med sits & ben hela ridturen så det vart inen speciell grej. 

Är så otroligt stolt över honom!! Jag kände bara att han vart så fin på senaste och att om han kunde jogga fint på rakbanan borde han kunna jogga fint på rundbanan med. Hade aldrig trott att vi skulle vara här nu, han är så underbar! <3

(null)
(null)

Svettig efteråt!

Läget & sommarplaner

Har faktiskt mått bättre senaste tiden, och nu sjunkit ner lite igen. Har förberedda inlägg om både trab- & dressyrtävlingarna som är förberedda men de blir aldrig gjorda på helgen då jag måste vila och aldrig i veckorna när det är fullt ös. Det är iallafall inte lika dåligt som det vart. Har funderat länge och väl och det är nog främst två faktorer som spelat in och jag tror jag kommit runt dom, eller iallafall en. Den andra är lite out of my hands (och jag vill/kan inte skriva om nån av dom just nu så sorry för vaghet) men efter en lång period har jag hittat ett mål. Sen är det inte riktigt upp till mig om det är möjligt, men vi får se. 
 
Med Filo går allt som tåget. Bara framåt, vi travar mer och mer ute och han är lika fin oavsett om det är pyttelite, mer, långsam jogg eller travtempo. Visst föreslår han trav mer än han gjort innan men jag kan inte riktigt klandra honom för det för han älskar ju det, han blir verkligen glad när han får trava. Och framför allt så lyssnar han om jag säger nej till trav när han föreslår, så det gör inget. Vi började i bara backar, olika vägar men alltid bara backar och det tog ju INTE lång tid innan han kom på det. Ibland är han lite för smart.. 
 
Dressyrtävlingen var bara.. wow. Allt gick SÅ bra den dagen, högt högt över mina extremt lågt satta förväntningar, jag ska inte skriva för mycket nu men jag hade vart nöjd om vi landat inom 40% och vi var inom 60% i båda programmen. Jag kankse tyckte att det var lite väl snälla poäng i vissa fall men ändå. Mer om det sen. Har tyvärr ingen video då jag var iväg själv. 
 
Den här veckan efter tävlingen har vart lite ojämn av olika anledningar, en del vila och han har inte alltid velat komma, men han förtjänade att få lite lugnt. Känns skönt att ha "sommarlov" nu utan planer och mål. Vi ska bara fortsätta stärka traven, vi travar varje dag nu, 1-4 minuter bara än så länge och vi tänker inte ha bråttom. Det är iallafall 2-2½ månader kvar innan det kommer börja skymma på kvällen, jakten kan eventuellt börja innan dess, men hoppas att det inte är innan slutet av Augusti. För jag förväntar mig bakslag igen i år, jag hoppas bara att det inte blir lika mycket. De hade nån oplanerad jaktdag i lördags när vi var borta, och sköt fortfarande lite när vi kom hem. Var ner i hagen och tittade och visst reagerade Filo, men inte alls lika mycket som ifjol. Så jag kan ju hoppas att det blir lite bättre men skotträddheten är svår, då han inte förstår vart det kommer från. Bara hoppas att det på nåt sätt KBT:as bort. Mörkret blev ju OK efter jul så kanske kanske att det också är bättre i år. Men i vilket fall vore det skönt att ha traven satt innan allt detta kommer.
 
Brutus har åkt till ön så nu är det bara Filo & Stjärnan i hagen, känns bra för mig även om det kommer innebära att båda alltid måste in oavsett om det är jag som rider eller Stjärnans medisar. En mindre häst är en mindre häst som äter det pyttelilla som växer upp i hagen och mindre att höa (eftersom det nu är jag som åker på att göra det), så helt OK. Enda jobbiga kan ju bli om jag vill åka iväg nånstans i sommar men bakhagarna finns ju så det borde kunna funka ändå. Så mycket ska vi nog inte iväg, men ifall att. Fem arbetsveckor kvar till semester, vilket ska bli så skönt. Har en vecka helt ledigt, sen en halv vecka i London, och 1½ vecka kvar hemma sen. Känns så himla skönt att inte göra nåt. Vore jättekul att åka till Luleå en sväng men det beror helt på när Brutus kommer komma hem eftersom jag som sagt fixar hö & vatten när han är borta. Har för övrigt inte ens helt hundra på katt- & hästvakt när jag ska till London men några kansken och förmodligens så jag tror det löser sig iallafall. 

Depression & tappsko

Förra veckan blev lite knasig då jag gick in i en depression och har haft extremt mycket ångest. Jag har årstidsbunden depression förlagd till vintern, men vissa får tvärtom och får den på sommaren och det kan hända mig vissa år. Jag tycker på ett sätt att det är jobbigare för jag förstår den inte lika bra. 

Filo är på gott humör trots vinterhage med noll återväxt, och det vi odlat i en avstängd del av hagen växer inte då det aldrig regnar.

Vi hade en riktigt lyckad lastträning häromdagen då det var lite svalare, så jag hoppas vi kommer iväg på dressyrtävlingen i helgen. Jag har bara frågat Mikaela men orkar inte jaga folk heller. Om vi inte kommer oss iväg för att han inte vill gå på så går det vara så. Jag bryr mig inte ens, det blir några hundralappar minus. Jag måste dock ta mig i kragen och plugga LD-programmet vilket jag inte gjort.

Som vanligt är själva tävlingsmomentet det mest ointressanta för dagen och vi har inte tränat. Vi ska komma dit och hem bara. Om vi kommer dit har jag lånebox där, det känns skönt då jag är själv. Han är ju också van vid lånebox från travet så jag tror/hoppas att det blir lite tydligare för honom att vi ska hem sen. Min teori om sist är att det var värmen, just nu är det lovat 24 grader på lördag men 16 på morgonen så jag hoppas det funkar. På plats kan jag ju få hjälp men det är hemifrån jag är själv.

Dressyrtävling till trots så tänkte jag också safea med att han får stå ute över natten, jag tänker att jag ryktar honom riktigt ordentligt på fredag och dränker honom i pälsglans & så åker jag extra tidigt på lördag och ryktar honom. Så har jag eliminerat allt ev stå inne-surhet plus att ingen annan måste stå inne med honom. 

Vi fick dessutom tappsko i fredags, första nånsin på honom men det måste ju vara att det är så torrt. Hovis-Torbjörn kunde iallafall komma relativt snabbt, han kommer imorgon em. Red i lördags och det gick exakt lika bra ändå, men han fransade upp hoven lite mer så han fick vila igår, var ändå så varmt. Idag är det något svalare så jag tänkte smörja hovarna lite och lastträna idag med.

(null)