Ser om Gilmore Girls

Jag ser om Gilmore Girls just nu. Jag känner ofta att jag har sett den en miljard gånger men det är nog snarare så att jag sett säsong 1-4 många gånger och övriga säsonger strövis på mina favoritavsnitt. Jag ÄLSKADE Gilmore Girls när det kom men var besviken över när Luke & Lorelai blev ihop och var till slut Team Christopher (Rorys pappa) och hatade hatade hatade slutet. Men jag har ändå mest kärlek för serien även om den blir sämre och sämre med varje säsong. Eller det är så jag minns det. Jag tycker iofs inte att det är dåligt än (är lite över mitt i säsong 5) men det är en tydlig separation med mindre Stars Hollow och dess innevånare och mer runt Gilmorefamiljen & delvis Paris just nu och det är väl så det fortsätter som jag minns det.
 
Det lustiga är dock att jag den här gången faktiskt gillar Luke & Lorelais förhållande och kommer från det från en helt annan synpunkt. Jag tror det är dels för att jag var ett gäng år yngre när jag såg den och dels så var det länge sen så jag minns inte allt. Jag har precis kommit till delen där de gör slut efter Richard & Emilys bröllopsrenewal och minns att jag tyckte att Luke var helt oresonabel men nu tycker jag nog det är tvärtom. Det är helt och hållet Lorelai som pajar det genom att inte säga nåt om om när hon åkte hem till Christopher efter hans pappa dog. Emily är en trigger som bjuder in Christopher men inget hade hänt om Lorelai sagt som det var direkt. 
 
Det ska bli intressant att se om nåt annat "ändras" under vägen, och vem jag hejar på i slutet. Det jag vagt minns som andra hade som kritik var att Lorelai var omogen för att vara vuxen men den har jag aldrig köpt. Daddy issues och med sin historia, hon är så sane hon blir. Och maa det, kaosig också. Makes sense. Jag störde mig sällan på Rory förutom när hon hoppade av Yale, vilket var en sjukt tråkig storyline så jag längtar inte exakt efter den heller. 
 
Angående hennes pojkvänner är Dean exakt som jag minns (gillar honom säsong 1, hatar honom fullständigt övriga säsonger), Jess' ark är struligare än jag vill minns men det är nog för att jag var såååå nere i Milo Ventimiglia. Jag säger "var" hahaha. Nu har Logans ark just börjat, jag vet att många avskydde honom och sa att han var dryg & dåligt mot Rory, jag förlåter ofta karaktärer jag gillar men vi får se. Nu i början tycker jag faktiskt att han ÄR rätt dryg men jag har för mig att det ger med sig sen när de blir ihop på riktigt. Vi får se :) Är iallafall SJUKT taggad för revivalen i November. Galet! Bilderna nedan är därifrån :)
 
 
 
Jag tycker det är trist att det mest är remakes/baserat på serie/bok/etc i Hollywood these days men jag ÄLSKAR de här sena återkomsterna. Jag såg idag att det skulle komma en Trainspotting 2?! Alltså. Undrar vilken tv-serie jag mest skulle vilja se en fortsättning på "16 år senare" som Gilmore Girls gör. Förutom Firefly, Buffy, Angel då. Eller Buffy & Angel har ju fortsättningar i serietidning så kanske inte. Men Firefly. Dead like me vore kul. De gjorde en tv-film några år senare men den var SÅ DÅLIG så jag låtsas som att den inte finns. Det är väl typ de där bra serierna som inte överlevde 2000-talets tuffa tv-klimant. Wonderfalls, Tru Calling, Pushing Daisies. Veronica Mars är ju ett jättebra exempel på en lyckad uppföljare. <3 
TV

Oops!

Asså herregu SORRY för pausen. Det var inte riktigt meningen. Har en tid tillbaka känt att jag inte riktigt hängt med med bloggandet och visste att jag inte skrivit på ett tag men tyckte inte att det var en VECKA sen sist! I alla fall. Mycket händer på en vecka. Jenn (min kompis från USA som jag ska hälsa på i Amsterdam) messade i morse och skrev att hennes jobbresa kanske blir inställd. Inte helt klart än men risken finns. Jaha! Jag köpte såklart billigaste flygbiljetten = ej ombokningsbar.

MEN blir det så att hon inte kommer så tänker jag att det är bra att jag åker i alla fall. Det är garanterat en av de sista tillfällena jag får till semester utomlands innan jag köper häst nästa år och sen vet jag ju inte alls om/när jag har råd nästa gång, för att inte tala om tid. Det var också länge sen jag åkte på en resa själv, alltså helt själv utan att träffa nån jag känner osv. (Som London & Paris) Dessutom skulle jag nog i ärlighetens namn aldrig välja Amsterdam som resmål om jag valt själv. Inte för att jag inte vill dit men för att jag varit där förr. Så det är bra att jag ”måste” åka nu, för jag var 13 sist jag var där och då var vi på ett scoutläger i en närbelägen stad (Haarlem) och var kanske en halv dag i Amsterdam och jag minns bara att jag blev överkörd av en cyklist (haha, klev ut i cykelbanan så det var mitt fel) och att vi gick förbi men inte in i Anne Franks hus. Och så åkte vi kanalbåt, det minns jag. Men inte mycket mer. Så även om det blir utan Jenn är jag pepp, även om jag såklart helst vill att hon kommer (pga see above re: vet inte när jag kan resa igen sen).

Blir det inte har jag i alla fall hittat ett helcoolt hotell, lite dyrt med en tusenlapp om dan men jag känner inte att jag pallar leta hostel (börjar jag bli gammal?!) och det kan det väl vara värt att lägga. Frågan är dock om jag inte i så fall borde boka om min flygbiljett ner på torsdag kväll till torsdag morgon. Det skulle bli YTTERLIGARE €70 så plötsligt blev resan minst 3000kr dyrare (kommer Jenn får jag nämligen krasha hos henne på hennes hotell). Men det känns också värdelöst att betala en hotellnatt för en tusenlapp när jag kommer fram 22.30.. Ja vi får se! Jag blev lite ledsen först men nu känner jag mig ändå taggad så det blir bra vilket som!

Sen har jag också en annan grej på G, jag tror jag skrev om det? Det är en ÖVERRASKNING. Eller. Ingen bloggbomb eller nåt som är kul för många fler än mig.. men ändå. Jag tänkte bara att det kunde vara kul att inte basunera ut typ allt även om ingen eg bryr sig ;) Är på väg hem nu, tränade igår men idag blir vila. Imorgon ska jag träna igen, ska även på återbesök hos läkaren för att kolla B12. Har faktiskt vart SUPERduktig på att ta, det hjälpte att sätta det vid morgonsminket ;) och jag känner mig allmänt piggare nu så det borde ju vara bättre nu. Inte för att jag ska sluta ta för det såklart! Men. Ska kanske gå i Prideparaden på lördag men har inte helt bestämt mig för om jag orkar det.

No, I'm no one's wife but - oh I love my life!

Aldrig känns livet så bra som när jag haft besök från "andra sidan" - min bror och jag har alltid vart olika och är så fortfarande. Han stannade i lilla hemstaden, är gift & har barn, bor i villa och har hund. Och nu när de har vart och hälsat på och åkt igen har jag fått en "Love my life" fas! Jag börjar vara frisk, det är sommar, Pärlan är körbar igen, jag älskar min lägenhet och mitt bostadsområde, mitt liv, min katt och om 5 dagar är mitt andra av tre sparmål mot häst klart (bufferten). Jag vet inte om jag mått såhär bra nån gång detta år!
 
Och ja - tre mål. Jag reviderade bort det egentliga tredje målet att ha ett konto för årliga engångskostnader (vaccinering, tandkoll mm mm), det är en bra idé i praktiken men det skulle bli en så pass stor månatlig kostnad att hålla det påfyllt så jag tror jag hellre tar det en stöt i taget ändå. Efter Bufferten är klar med Julilönen nu ska jag ta en liten paus innan sparandet mot hästen kommer - jag ligger lite efter denna månad pga köp av semesterresor, resor som innefaller innan Augustilönen. Och även om inget större tillkommer då boendet blir gratis på båda resor så är det ju mat (iallafall i Amsterdam) och shopping osv osv.
 
Jag har nog förresten inte skrivit om Amsterdam? Jag ska till Amsterdam! En av mina bästa vänner från USA, Jenn, jobbar för ett av världens största sportföretag och de skickar henne på jobbresor då & då. Hon var i Amsterdam för några år sedan men då gjorde jag det (i efterhand) dumma valet att åka till Norge och gå på Kents avslutsspelning den turnén. Nu ska hon dit igen, hon messade mig och skrev att hon skulle dit men att hon inte hade nån dag ledig. Och jag bara "åh vad typiskt, det är min första semestervecka" och så skrev jag att jag kan komma ändå, även om hon bara har tid för en kväll. En flygbiljett TOR till Amesterdam går på en tusenlapp och jag träffar henne så sällan (fast senast var i November, haha!) så jag tyckte det var värt det. Sen så lyckades hon ändå få fredagen ledig, så nu ska jag åka ner sent på torsdag kväll och får sova på hennes lyxhotell och så har vi fredagen och sen åker jag hem på lördag kväll så jag har lite tid då också (hon åker också hem lördag). 
 
Sen åker jag & Joe till Luleå på söndagen efter det, till fredag veckan därpå. Och det ger mig måndag-mestadelen av torsdag första semesterveckan + lördag/söndag andra semesterveckan som semesterdagar hemma! En jättefin semester; egentid, en resa och Luleå, allt i två veckor och lagom tid överallt. Jag är supernöjd verkligen! Sen får jag se när första sparandet till själva hästen startar, det beror lite på hur semestrarna går och hur ekonomin hänger med där. Sen i September börjar Kents turné och det är en annan grej och sen jul så jag förväntar mig inte exakt att ha alla pengar till nya hästen till nyår, men jag kommer absolut kunna lägga undan nån tusenlapp innan årsskiftet iallafall.