Sadelbetyr per usual

Ja, tur var det att jag började kolla på och har fixat en egen sadel för i början av Juli märkte jag att Pärlans sadel (som jag lånat vid ridning) låg an för mycket på Filo, den hade blivit för trång fram. Den har inte gjort det hela tiden (jag är ju så himla nojig för sånt), så han måste ju ha musklat på sig lite under första tiden hos mig ändå!

Nu har jag ju en sadel som jag tycker passar, har även en sadelgjord till slut. Chansade och köpte en på 65 från Pålle & Mimmis (farlig second hand-affär i Jakan), den vart för kort. Det var en superfin Tekna-gjord så jag tänkte att jag borde kunna få den såld om den inte passade (till skillnad från nån random gjord). Nu har jag köpt nån mer random för 125 spänn på Hästnet, 75cm. Den känns eventuellt lite lång så jag tänker att 70 borde bli perfekt. Tyvärr passar ingen annan av Kerstins sadlar så det är himla trist men så är det. Jag har ju barbackapadden till dess och eftersom vi inte börjat trava än så gör det ingenting för sekunden. 

Jag har helt bestämt mig för att beställa en

Ghostsadel

(bomlös), men trots att jag har ett konto och pengar att köpa både den och en ELT-gjord drar jag mig lite för det än, jag vet inte varför men ja. Tänkte styra upp det nu på semestern men känner just nu att det bara är en massa utgifter och allt tyder på att Wintecen passar så jag behöver förhoppningsvis inte ha bråttom även om jag vill och ska ha en.  

Nu är ju inte hoppa eller tävla på den direkta horisonten - eller ja, vi är anmälda till DM i slutet av sommaren men bara LE-dressyren och Trab och jag väntar mig inget resultat exakt utan bara erfarenhet så så länge jag kan ha Wintecen då är allt grönt. Men den dagen jag tävlar behöver jag en bomsadel. Så om Wintecen till slut inte skulle vara bra (alltså den ÄR ju bra - ni hör ju hur nojig jag är..) känner jag lite att jag är på ruta ett. Allround? Dressyr OCH Hopp? Jag är inte superpigg på att köpa värsta värstingsadeln, eftersom det känns som ganska stor risk att han kanske bygger på sig mer (hittils har vi ju bara skrittat och inte jobbat jobbat så mycket). Och jag vill inte lägga ut massa småpengar här och där heller. Äh jag vet inte. Det är så svårt det där. OM Wintecen nu passar och jag kan behålla den, så tror jag att jag skulle kunna behålla den även den dagen jag börjar testa hopp. Klossarna på den sadeln är nämligen flytt- & avtagbara så då är det ju bara ta bort dom så de inte är i vägen! Så det skulle ju duga i krig i början liksom. Dock får jag inte tävla i den då ”stigläder ska hänga fritt utanpå kåporna” i hoppning i vårt TR (why?) och på Wintecen går dom igenom sadeln.. Håhåjaja! Just nu känner jag bara den dagen den sorgen, och att jag främst vill ha en sadel som passar med stigbyglar, så jag kan börja trava. Det är nästa mål. Och då känns Ghosten bra, och bonus om Wintecen passar. Och det är i vilket fall lååångt bort med hoppning.

Men ja. Som sagt så är allt so far so good just nu med Wintecen. Jag tycker så lite talar mot att den ska ligga fel; Den är luftstoppad, så det finns ingen risk att stoppningen är fel. Jag har mätt bomvidden och bytt järn, den ligger i balans. Han har jämna fina svettmärken under, sadeln åker inte fram eller att det är på nåt sätt ruggat under sadeln efter ridning och han verkar nöjd i ridningen, samt visar inga tecken efter på att vara öm eller störd i ryggen efteråt. Jag sitter väldigt bra, kommer inte i stolsits. Jag tycker det är bra plats för manken och kanalen är helt klart nog bred - det är faktiskt en av de extremt så mindre delar på honom, han har väldigt smal ryggrad. Så det känns bra! Idag hade han f ö nya små värmeknölar - en på manken högt upp där inget ligger an förutom att schabraket gör ett litet tak där.. Enda jag ändrat är schabraket, från ett som "andas" under till ett med bara bomull. Så jag ska försöka ta mer såna som andas framöver, tror jag främst har såna faktiskt. Jag tror också att jag skulle kunna ha mina allroundschabrak på den för det är en liten bit över med dressyrschabrak. Men jag är ju heller ingen expert så jag är rädd att jag missar nåt men det är väl bara försöka vara uppmärksam helt enkelt.